Eslövs kommun logotyp

Museer

Eslövs Leksaksmuseum

Välkommen till leksakernas värld, ett museum för gammal och ung. Upplev en värld av leksaker, glädje, nostalgi och fantasi.

Eslövs stadsmuseum

Eslövs stadsmuseum har bytt skepnad! Välkommen till den nya basutställningen Eslövsresan. I olika stationer berättas historien om Eslöv från 1911 då köpingen fick sina stadsprivilegier fram till den nya tiden efter världskrigen. På utställningen visas en mängd fotografier ur bland annat Föjers arkiv, filmer samt naturligtvis föremål. Några har varit utställda tidigare, andra är helt nya.

Eslövs museum

Gamlegård i Billinge

Gamlegård i Billinge är ett av skånes äldsta hembygdsmuseer, det grundades 1918. Stiftelsen Gamlegård i Billinge vårdar ömt byggnader och inventarier. Museet är öppet från början av maj till början av september. Klicka på länken nedan för mer detaljerade öppettider.

Gamlegård i Billinge

Haga Kvarn

Haga Kvarn är en väderkvarn av holländsk typ och ligger några kilometer söder om Stehag. Den är fyra våningar hög och har en sockel av gråsten och cement. Kvarnen skänktes till Eslövs kommun i början av 1970-talet. Verksamheten drivs av stiftelsen Haga Kvarn. Öppen på Möllans Dag, första söndagen i juli. Övrig tid efter överenskommelse.

Haga kvarn

Hammarlunda Mölla

Hammarlunda Mölla är en väderkvarn av holländsk typ. Den ligger utmed väg 104, Gårdstånga-Sjöbo, mitt i Hammarlunda by. Kvarnverksamheten upphörde 1940. 1965 försågs möllan med nya vingar och 1998 skänktes den till den nybildade Hammarlunda Mölleförening. Våren 2003 maldes för vind för första gången sedan 1940-talet. Öppen på Möllans Dag, första söndagen i juli. Övrig tid efter överenskommelse. 

Harlösa donationshus

År 1823 lät godsägaren på Hjularöd och Harlösa bygga ett donationshus framför kyrkan (ålderdomshem) åt godsets gamlingar. Idag är det restaurerat som museum och är inrett för att visa boendemiljön i ett fattighus från 1800-talet. Museet är öppet söndagar under juli, annars efter överenskommelse.

Harlösa donationshus

Stockamöllan

Stockamöllans kvarn och vattensystem är en unik kulturmiljö med mycket gamla anor. Anläggningen är en del av en gammal, väl bevarad kulturbygd med en rik och omväxlande natur. Stockamöllan med omnejd är idag ett omtyckt turist- och utflyktsmål. Museet är öppet juni-augusti, övriga tider efter överenskommelse.

Stockamöllan

Trumpetarbostället

Hissbro by i Billinge, ett frilandsmuseum med unika gårdar i 1700- och 1800-talsmiljö. Här får du en lärorik rundvandring med beskrivning av människors och djurs liv på gårdarna. Se den ovanliga Gula svenska ankan och andra lantrasdjur. Här finns också en hantverksbutik.

Trumpetarbostället

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler