Eslövs kommun logotyp

Välkommen till Eslövs kulturskola!

För barn och unga i Eslövs kommun

Eslövs kulturskola är en frivillig kommunal verksamhet för barn och ungdomar från 3 till 19 år. Vårt största arbete lägger vi på våra ämneskurser där vi har ca 650 elever som gör 900 elevbesök hos oss per vecka. Vi undervisar i cirkus, dans, film/animation, konst, musik, slöjd och teater. Våra elever får erbjudande om att stå inför en publik minst en gång per år och detta vill många! Vi brukar göra minst en stor produktion per år då vi har runt 100 medverkande, från de yngsta till de äldsta, och ett 50-tal mindre produktioner.

Vi har verksamhet som direkt riktar sig till barn och unga med särskilda behov och kring detta samarbetar vi med Höörs musikskola och Hörby kulturskola. Vi har dessutom verksamhet som riktar sig till alla barn och ungdomar i kommunen. På loven bedriver vi workshops i olika ämnen i byarna utanför staden i samarbete med fritidshem eller olika föreningar. Vi har undervisning för ensamkommande ungdomar och vi har riktad verksamhet till de skolor som tagit emot flest nyanlända. Under sommaren 2016 kommer vi att organisera olika aktiviteter tillsammans med ungdomsverksamheten i kommunen bla.

Några gånger per termin har vi Öppen scen. Där är alla hjärtligt välkomna att framträda oavsett om du är elev eller inte, vuxen eller ung. Tillsammans möts vi och spelar för varandra på ett otvunget sätt.

För föräldrar och andra vuxna

Vi bedriver en folkmusikorkester (Work) som alla som kan spela ett instrument är välkomna till en gång i veckan. Vi har också en orkester som vi samlar inför större arrangemang där musikkunniga vuxna är hjärtligt välkomna.

Vi har en orkesterförening, Vindskyddet, som är knuten till våra blåsorkestrar. I denna föreningen är både elever och föräldrar aktiva. I framtiden vill vi gärna att denna förening breddas till att även stötta andra ämnens verksamhet vid ex vernissage eller teaterföreställningar.

För Eslövs övriga invånare

Eslövs kulturskola skapar en rad föreställningar varje år som alla är välkomna att titta och lyssna på. Dels i egen regi, dels i samarbete med andra aktörer i Eslövs kommun och i regionen.  Vi har återkommande samarbete med biblioteket i Eslöv, Bästa Biennalen (regional konsthändelse), Stadsmuseet, Lions, Kulturgruppen, Hemvärnet osvosvosv Du hittar våra arrangemang i kulturkalendern, på vår hemsida och på vår facebooksida.

KONTAKTA OSS

Kontaktcenter

måndag–fredag
08.00–16.30

Eslövs stadshus, besöksadress Gröna torg 2

0413–620 00
kommunen@eslov.se

Journummer till olika verksamheter när Kontaktcenter är stängt.

Beröm/klagomål

Lämna dina synpunkter till osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler