Eslövs kommun logotyp

Ekonomiska problem

Alla människor i alla åldrar kan få ekonomiska problem vid olika tidpunkter i livet. Ekonomisk utsatthet kan innebära att du som barn eller ungdom får leva och växa upp i en familj med mycket begränsade ekonomiska resurser. Det kan vara så illa att ens familj knappt har pengar för att täcka livets nödtorft som mat, hyra, el och kläder.

Ibland kan det kännas omöjligt för familjen att själv hitta en lösning och då finns det hjälp att få. Kommunen kan ge råd och stöd kring ekonomi genom budget- och skuldrådgivning och försörjningsstöd. För att ha rätt till försörjningsstöd ska du, om du är arbetslös, vara inskriven på arbetsförmedlingen och aktivt söka arbete.

Kommunen har också ansvaret för vissa arbetsmarknadsåtgärder, till exempel anställningar med lönebidrag och offentligt skyddad anställning. Det finns också praktikplatser för ungdomar, så kallad ungdomsgaranti, och kommunal ungdomspraktik. Även feriearbeten för ungdomar mellan 16 och 19 år administreras av kommunen.

Budget- och skuldrådgivning i Eslöv
Kommunen kan hjälpa din familj med kostnadsfri budgetrådgivning, skuldrådgivning och även att ansöka om skuldsanering. Naturligtvis gäller sekretess.

Försörjningsstöd i Eslöv
Om du och din familj inte har tillräckliga inkomster för att försörja er kan ni ansöka om försörjningsstöd. Du får då också hjälp att förändra din situation. Försörjningsstöd är samhällets yttersta skyddsnät när alla andra alternativ till försörjning är uttömda.

Lediga jobb
Totalt finns mer än 170 olika yrken representerade inom den kommunala organisationen i Eslöv. Alla jobb som är lediga går att få ta del av via kommunens hemsida.

Feriearbeten för ungdomar
Varje sommar erbjuder Eslövs kommun cirka 290 ungdomar feriearbete. Du som söker ska ha gått ut nian eller går/har gått på gymnasiet men ännu inte fyllt 19 år när feriearbetet påbörjats. Du ska även vara folkbokförd i Eslövs kommun. Feriearbete omfattar tre veckor och du kan välja mellan tre perioder.

Nedan kan du klicka dig vidare under Barn och ungas hälsa

KONTAKTA OSS

Kontaktcenter

måndag–fredag
08.00–16.30

Eslövs stadshus, besöksadress Gröna torg 2

0413–620 00
kommunen@eslov.se

Journummer till olika verksamheter när Kontaktcenter är stängt.

Beröm/klagomål

Lämna dina synpunkter till osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler