Eslövs kommun logotyp

350 åttondeklassare bjöds på upplevelseverkstad

Eslövs 350 åttondeklassare bjöds under hösten för andra årets i rad in till en upplevelseverkstad på Mötesplats Karidal för att få se och veta mer om välfärdsyrken.

Väcka intresse

Årets satsning på att bjuda in kommunens elever i åttondeklassare till Vård och Omsorg görs för andra året i rad. Satsningen är en del i en nationell gemensam aktivitet via Vård- och omsorgscollege i syfte att på ett tidigt stadium väcka ungdomars intresse för möjligheterna till utbildning och yrken inom vård- och omsorg.

- Inom de närmsta tio åren kommer mer än en halv miljon människor att behöva rekryteras som arbetskraft inom välfärdsyrkena, säger Alexander Francke, rekryteringsassistent i Eslövs kommun med fokus på Vård och Omsorg.

Alla kommuner behöver jobba aktivt för att väcka större intresse för utbildningarna inom omsorgsyrkena. Vi tror att en väg att gå är att direkt möta eleverna och att tidigt marknadsföra utbildningarna inför deras kommande gymnasieval.

Full fart på parkeringen vid Karidal när eleverna provade rullstolar.

Upplevelser och nya kunskaper

Dagarna inleddes med att Kulturgruppen uppträdde med några egenskrivna låtar. Därefter fick eleverna besöka olika "stationer" för att se tekniska hjälpmedel som används i vården, lära sig vikten av god handhygien, prova på att sitta i och köra rullstol och förflytta varandra med lyft. Dagarna bjöd på många skratt och bra diskussioner mellan personal och elever.

Det gäller att använda rätt teknik vid lyft.

Kvalitetssäkrad utbildning

På Bergagymnasiet i Eslöv har vård- och omsorgsprogrammet certifierats som Vård- och omsorgscollege. Det innebär att utbildningen är en modern och kvalitetssäkrad utbildning och att eleverna ges kompetens att möta det senaste som händer inom deras kommande verksamhetsområde.

- De elever som väljer att gå en utbildning inom Vård- och Omsorgscollege får en kompetens som direkt efterfrågas av arbetsgivaren efter avslutad skolgång, menar Carl-Fredrik, biträdande rektor på Yrkeshögskolan i Eslöv.

Idén med Vård- och Omsorgscollege är att höja kvalitén och statusen på arbete och utbildning inom vård och omsorg och att göra dessa yrken synliga och attraktiva.

Våra vårdambassadörer fanns på plats hela veckan.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler