Eslövs kommun logotyp

Kungshult

Kungshult är en av de mindre byarna i Eslövs kommun och 2015-12-31 bodde 365 personer i Kungshult. De senaste åren har byn genomgått ett generationsskifte och många nya barnfamiljer har flyttat in i byn. Den vackra naturen runt Kungshult är mycket uppskattad, och många bybor promenerar i skogsområdet i utkanten av byn. Kungshult har nära till allt, skog, sjö, öppna landskap och europavägar.

Det finns två samlingsplatser, lekplatsen mitt i byn och idrottsplatsen i utkanten av byn. Idrottsplatsen drivs av Kungshults idrottsklubb (KIK). De har i huvudsak fotbollsträning, men klubbhuset används även för andra aktiviteter såsom fritidsgård, bebisträffar, byalagsmöten mm.

I Kungshult finns ett byalag som arbetar för att göra Kungshult till en ännu trivsammare by att leva och bo i. Läs mer om byalaget och kontakta dem gärna på www.kungshult.se

I byn finns en uppskattad bilverkstad, där många av byborna lämnar sina bilar för reparation. Verkstaden har ett mindre utbud av godis och glass, till stor glädje för barnen. Behöver man handla matvaror finns det flera stora mataffärer i Eslöv, och även i Stehag, där det också finns pizzeria, bykrog och bygghandel.

För att motverka brott har vi grannsamverkan i byn i samarbete med polisen, räddningstjänsten och försäkringsbolag. Har du frågor angående grannsamverkan i Kungshult går det bra att kontakta Kungshults byalag på grannsamverkan@kungshult.se

Gatorna i byn sköts av en vägförening, Kungshults samfällighetsförening. De har hand om snöröjning, gatusopning, grönområdena med mera.

I grannbyn, Östra Strö, finns förskolan Änglagård där många av Kungshults-barnen går. Där finns också en landsbygdsskola med elever F-3. För dessa elever går det skolbuss varje dag från busshållplatsen på Gamla Vägen. Uppe vid väg 17 finns busshållplatsen för buss 474 som går till Eslöv respektive Hörby.

Kungshult har bra pendlingsavstånd med endast fem kilometer till Eslövs stadsgräns, samt bra pendlingsmöjligheter till Lund/Malmö via E22 med påfart vid trafikplats Roslöv via Skarhult.

Mera läsning

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler