Eslövs kommun logotyp

Sju förvaltningar i Eslövs kommun

Eslövs kommun har sju förvaltningar som var och en ansvarar för ett speciellt område, såsom vården eller skolan. Varje förvaltning styrs av en politisk nämnd som står för besluten och bär det yttersta ansvaret för verksamheten. En förvaltning, Barn och Utbildning, har två beslutande nämnder.

Nämnderna fattar beslut om mål och riktlinjer men som fritidspolitiker har nämndernas ledamöter ingen möjlighet att se till att besluten blir verklighet. Därför finns det förvaltningar med anställda som gör arbetet. Dessa anställda är experter inom sina olika områden.

De sju förvaltningarna i Eslövs kommun är Arbete och Försörjning, Barn och Utbildning, Kommunledningskontoret, Kultur och Fritid, Miljö och Samhällsbyggnad, Serviceförvaltningen och Vård och Omsorg.

Barn och Utbildning, som ansvarar för förskola, grundskola, socialtjänst, gymnasieskola och vuxenutbildning, har två beslutande nämnder. Barn- och familjenämnden ansvarar för förskola, grundskola och socialtjänst och Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för de högre studierna, såsom gymnasieskola och yrkeshögskola.

Sidan uppdaterad: 2014-05-13

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler