Eslövs kommun logotyp

Bredband via fiber

Marknadsaktörerna huvudansvariga för fiberutbyggnad

Många olika kategorier av aktörer är inblandade för att skapa goda marknadsförutsättningar för bredbandsutbyggnaden, däribland nätägare, operatörer, tjänsteleverantörer, kommuner, myndigheter, fastighetsägare, byggherrar, byalag, villaföreningar och slutkunder. Men det är marknadsaktörerna som är huvudansvariga för fiberutbyggnaden i Sverige och slutkunden som står för kostnaden.

Kommunen underlättar och stödjer

Utgångspunkten är att offentliga aktörer såsom stat, region och kommun, inte ska stå för investeringar i den fysiska infrastrukturen. Dock har vi en viktig roll och uppgift i att underlätta för marknadens aktörer att uppfylla sitt ansvar, samordna, informera, vara byalag behjälpliga med mera. Allt för att det nationella målet att minst 95 procent av alla hushåll och företag ska ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s år 2020.

Samverkansavtal Eslövs kommun och Telia

En av många saker som Eslövs kommun gjort för att underlätta utbyggnaden är att vi i mars 2016 tecknade samverkansavtal med Telia. Läs mer om samverkansavtal mellan Eslövs kommun och Telia.

Dessutom är det vårt ansvar att se till så att alla kommunala inrättningar är fiberanslutna senast år 2020.

Hör gärna av dig om du har frågor om fiber, fiber på landsbygden eller annat!

Bredbandskartan

Bredbandskartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se tillgången till bredband där folk bor och arbetar. Du kan se tillgången till olika tekniker (fiber, kabel-tv, xDSL, 3G etc) och olika hastigheter. Dessutom kan du hitta information om nätägare, det vill säga aktörer som äger mobilsändare eller fibernät i närheten av en viss plats. Kartan innehåller endast information om tillgång till bredband där folk bor och arbetar. Du kan alltså inte hitta information om mobilnätens yttäckning här.

 

Telias planerade stängningar av telestationer

Tillgång till snabb och stabil uppkoppling blir allt viktigare både där vi bor, arbetar och vistas. Det gamla kopparnätet med sämre kapacitet håller därför på att stängas ned. Här finns information om de telestationer som Telia planerar att stänga ner inom de närmsta 18 månaderna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-02-23

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler