Eslövs kommun logotyp

Överskott för högre utbildning

Ett överskott på fyra miljoner kronor vid årets slut. Den prognosen för 2017 redovisade gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Eslöv vid sitt senaste sammanträde.

– Det känns väldigt skönt att vi har en prognos på ett så positivt resultat för året. Den främsta anledningen till resultatet är att vi har färre ungdomar som väljer gymnasieutbildning utanför kommunen och att vi därmed har fler elever som väljer att gå på Bergagymnasiet, menar Catharina Malmborg, ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Eslöv.

Justeringar men landar på positivt överskott
Just nu har nämnden ett ekonomiskt överskott på tolv miljoner kronor.

– Detta vet vi kommer att justeras när kostnader för bland annat måltider och resor tas ut. Men gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har kämpat med sin ekonomi i flera år så att nu står inför en prognos på ett överskott är väldigt bra, konstaterar Marianne Svensson, förste vice ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

30 fler valde Bergagymnasiet 2016/2017
Fler och fler ungdomar i Eslöv väljer alltså att gå i gymnasiet på hemmaplan, på Bergagymnasiet, och detta minskar kostnaderna för kommunen. Detta läsår började 30 fler elever på Bergagymnasiet än förra läsåret, totalt 645 elever.

– Vi har också fler elever som har valt de billigare gymnasieprogrammen vilket också sänker våra kostnader. Detta är också en del av den positiva prognosen, konstaterar Catharina Malmborg.

Nämnden ansvarar för skolväsendet för ungdomar och äldre
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för utbildning inom det offentliga skolväsendet avseende gymnasieskolan, gymnasiesärskolan, den kommunala vuxenutbildningen, särskild utbildning för vuxna, svenska för invandrare, utbildningar inom yrkeshögskolan samt uppdragsutbildningar.

Allt fler ungdomar väljer att gå på gymnasiet på hemmaplan i Eslöv, detta har minskat kommunens kostnader vilket ger nu ett positivt ekonomiskt resultat.

Allt fler ungdomar väljer att gå på gymnasiet på hemmaplan i Eslöv, detta har minskat kommunens kostnader vilket ger nu ett positivt ekonomiskt resultat.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler