Eslövs kommun logotyp

Lundaklass vann Spänningssökarna

Söndagen den 19 november avgjordes finalen i årets Spänningssökarna, arrangerad av energibolaget Kraftringen.  500 elever, föräldrar och andra intresserade samlades för att heja på de sju finalisterna i Sparbanken Skåne Arena i Lund. I en explosion av ljud, ljus och konfetti presenterades vinnarklassen BMSL 9 från Lund med sitt bidrag S.A.L.T.

Spänningssökarna är Kraftringens årligen återkommande tävling för niondeklassare i Lund, Eslöv, Hörby och Lomma kommuner, där segrande klassen vinner en tredagars klassresa till Berlin med studiebesök i den självförsörjande byn Feldheim utanför Berlin.

I årets upplaga deltog 50 klasser och totalt 1 300 elever. I röstningsfasen deltog allmänheten med över 240 000 röster. De sju klasserna i finalen representerade BMSL, Svaneskolan, Killebäckskolan och Tunaskolan från Lund tillsammans med Pilängskolan, Lomma.

Juryn i tävlingen bestod av Kraftringens vd, Kraftringens chef för affärsutveckling, representanter från Kraftringens ägarkommuner och en representant från Vattenhallen Science Center. 

– Det var ingen lätt uppgift att utse en vinnare, menade juryns ordförande Claes Hedlund. Alla sju bidragen var originella och framfördes mycket proffsigt men efter långa diskussioner var juryn helt enig om att BMSL 9 var årets vinnare.

Juryns motivering till förstapriset löd:

“Från lokalt till globalt, presenterar en lösning på nutidens och framtidens utmaningar. Klassen har beaktat flera hållbarhetsaspekter och risker.”

Syftet med att arrangera Spänningssökarna är att öka elevers intresse kring energi och miljö samtidigt som de får vara kreativa och fundera kring hur de vill att världen ska se ut i framtiden. 

Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och runt 480 medarbetare.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler