Eslövs kommun logotyp

Kulturpriset till Föreningen Arna

Det blir Föreningen Arna i Fågelriket som tilldelas Årets kulturpris i Eslövs kommun. Årets idrottspris går till Eslövs AI Bordtennis och Årets Eldsjäl blir Christer Jönsson  för Eslövs AI Brottning.

Det är kultur- och fritidsnämnden i Eslöv som tar emot nomineringarna till alla de hedrande priserna som Eslövs kommun delar ut. Efter sitt sammanträde på onsdagen presenterade nämnden också sina val ibland de nominerade. 

De priser som delas ut är Årets Kulturpris, Årets Idrottspris, Årets Ungdomspris, Årets Ungdomsledarpris, Årets Idrottsstipendium, Årets Kulturstipendium, Årets Eldsjäl, Årets Jämställdhetspris och Årets Hederpris.

Samtliga priser delas ut vid den årliga prisgalan som hålls i februari.

Nedan kan du ta del av vem som tilldelas samtliga priser och motiveringen till varför:

Årets Kulturpris -  Föreningen Arna I fågelriket. Under årens lopp har cirka 3000 kulturarbetare från hela världen önskat att komma till vår kommun och Harlösa för att utveckla sina förmågor genom att ta del av vad vår kommun och närliggande kommuner har att erbjuda av natur och kultur . Arna har sedan 2011 också framgångsrikt satt föreningens ”Artist in Residence” på världskartan.

Året Idrottspris -  EAI bordtennis. Föreningarna har haft framgångar under lång tid, men frågan ’är om inte 2016 är föreningens mest framgångsrika, med bla. champions League final och ännu en SM-vinst.

Årets Ungdomspris - Dardan Berisha. Dardan är en driven och innovativ företagare inom systemutveckling och IT. Han är en förebild för ungdomar och en utmärkt ambassadör för Eslöv.

Årets Ungdomsledarpris -  Henrik Albertsson och Herman Holmkvist i Trollenäs IF, som driver föreningens fotbollsskola på egen hand och verkligen fått verksamheten att blomma under de tre år de bedrivit skolan.

Årets Idrottsstipendium -  Elin Glimberg är en 14 årig tjej från Löberöd som rider och tävlar i hoppning på nationell och internationell nivå och som vill använda stipendiet till att träna, utveckla och utbilda kommande unghästar.

Årets Kulturstipendium -  Vendela Nilsson har spelat piano i tio år och har egna pianoelever i Löberöd, Harlösa och Hurva. Hon vill använda stipendiet till tävling, konsert och masterclasses i Moskva senare i år.

Årets Eldsjäl -  Christer Jönsson EAI Brottning för hans mångåriga insats inom föreningslivet i Eslöv. Han lagt ner hela sin fritid och själ för att jobba med brottningen på alla nivåer och jobbat aktivt för att nyanlända ungdomar ska kunna komma in i föreningslivet.

Årets Jämställdhetspriset -  Eslövs teaterförening för arbetet med en jämställd scen, och att man under året har gett berättelser som utmanar könsbundna stereotyper.

Årets Hederspris -  Elin Rubensson för sin fantastiska insats I Sveriges landslag då laget tog OS Silver i fotboll sommaren 2016. Elin har visat att Marieholms IS och Stehags är en bra plattform för en bra fotbollskarriär. Elin spelar nu i Kopparbergs/Göteborgs FC och Sveriges landslag.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler