Eslövs kommun logotyp

Hedersomnämnande för lekfull insats

Håkan och Stig Sundberg, som startade Eslövs Leksaksmuseum tidigare i år, har fått ett hedersomnämnande för sitt initiativ. Det är Eslövs kommun som på detta sätt vill uppmärksamma dem för sin lekfulla insats.
— Att göra något som detta som ett helt privat initiativ är helt fantastiskt. Håkan och Stig har öppnat ett museum för alla åldrar och alla intressen, helt otroligt, konstaterar Karin Reinisch (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Eslöv.

Det är ovanligt att kultur- och fritidsnämndens delar ut ett hedersomnämnande som detta som nu går till Håkan och Stig, far och son, Sundberg. Nämndens motivering till att ge dem ett sådant lyder som nedan:

"Genom en sällan skådad samlarglädje och ett oförtrutet kreativt byggande har Håkan och Stig Sundberg skapat en unik attraktion. Eslövs leksaksmuseum lockar fram fantasi, leklust och minnen hos besökare i alla åldrar."

Invigdes i våras
Eslövs Leksaksmuseum  invigdes i våras, hedersgäst var komikern Johan Glans. Här finns leksaker som var populära på 1950-talet men även dagens populära plastleksaker där film- och TV-figurer är förebilden. Här finns också 1500 Lego-satser. Templet Taj Majhal byggt med tusentals Legobitar är en av många sevärdheter.

I slutet av 1990-talet påbörjade Håkan och Stig Sundberg arbetet med en 300 kvadratmeter stor modelljärnväg på allvar i en industrilokal i centrala Eslöv. Genom åren har de lagt ner tusentals timmar på skapelsen.

Många kända vyer
Resultatet av alla timmars arbete har blivit en modelljärnväg som slår besökarna med häpnad. Det finns cirka 500 meter räls i ett landskap med 660 hus, där den bereste hittar många kända miljöer. Tågen kan dras av cirka 250 lok, från 1950-talsmodeller till dagens snabbtåg.  600 vagnar, både för persontrafik och godstrafik, rullar på spåret.

 

 

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler