Eslövs kommun logotyp

Eslöv satsar på "åttorna"

Under en vecka i oktober tog representanter för förvaltnignen Vård och Omsorg och Vård- och Omsorgscollege emot kommunens elever i årskurs 8 på Karidal i syftet att väcka intresset för utbildning och yrken inom vård- och omsorg.

Nationell satsning

Årets satsning på att bjuda in kommunens elever i just årskurs åtta till information från förvaltningen Vård och Omsorg är ett nytt grepp för Eslöv. Satsningen är en del i en nationell gemensam aktivitet via Vård- och Omsorgscollege i syfte att på ett tidigt stadium väcka ungdomars intresse för möjligheterna till utbildning och yrken inom vård- och omsorg.

 - Vi som arbetsgivare måste jobba aktivt för att visa på den stora yrkesbredden inom omsorgsyrkena och väcka större intresse för att locka fler ungdomar att söka sig till utbildningarna inom vård och omsorg, säger Anna Strömbäck, HR-strateg inom Vård och Omsorg.

Modern och kvalitetssäkrad utbildning

På Bergagymnasiet i Eslöv har vård- och omsorgsprogrammet certifierats som Vård- och omsorgscollege. Det innebär att utbildningen är en modern och kvalitetssäkrad utbildning och att eleverna ges kompetens att möta det senaste som händer inom deras kommande verksamhetsområde.

- Det är ju så att de elever som går en utbildning inom Vård- och Omsorgscollege får en kompetens som direkt efterfrågas av arbetsgivaren efter avslutad skolgång, menar Gunilla Kajrup, regional samordnare för Vård- och Omsorgscollege på Kommunförbundet Skåne.

Höjer statusen

Idén med Vård- och Omsorgscollege är att höja kvalitén och statusen på arbete och utbildning inom vård och omsorg och att göra dessa yrken synliga och attraktiva.

- Hela konceptet bygger på en win-win situation för arbetsgivare, elever, utbildare, redan anställda och såklart vård- och omsorgtagaren som får en vård och omsorg med hög kvalitet, avslutar Anna Strömbäck.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler