Eslövs kommun logotyp

Tobak

All tobak innehåller giftiga ämnen som skadar kroppen och är kraftigt beroendeframkallande. Tonåringar kan bli beroende av nikotin även om de bara röker eller snusar på helgerna.

Forskning visar att unga som röker tobak dricker mer alkohol och använder oftare narkotika än de som inte röker. Studier visar att bland ungdomar som röker tobak regelbundet har 64 % testat cannabis. Bland unga som aldrig rökt tobak har bara 4 % testat cannabis.
 
Alla former av tobak skadar människor och miljö. Tobak är tobak vare sig den finns i vattenpipa, cigaretter eller snus. Snus innehåller också en stor mängd nikotin som är väldigt beroendeframkallande.
 
Myterna kring vattenpipa är många. En session med vattenpipa motsvarar röken från upp till 100 styck cigaretter. Att röka vattenpipa med rökmassa utan nikotin är också farligt. Rökmassa innehåller tungmetaller, tjära, kolmonoxid, partiklar från kolet och andra skadliga ämnen. Att röka vattenpipa är skadligt med eller utan nikotin.
 
E-cigaretter eller elektroniska cigaretter, laddar du med en ampull som består av vätska innehållande olika lösningsmedel, smakämnen och ibland nikotin. När den används bildas det ånga, som andas in — nikotinet tas upp i munnen och lungorna och går sedan ut i blodomloppet.
 
E-cigaretter med ampuller innehållande nikotin klassas i Sverige som läkemedel och får därför inte säljas i handeln. E-cigaretter utan nikotin omfattas inte av läkemedelslagen.

Samhället säger nej! Vad säger du?

KONTAKTA OSS

Drogförebyggande samordnare

Telefon: 0413-621 55 

Folkhälsostrateg

Telefon: 0413-626 97

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler