Eslövs kommun logotyp

Fjärrlån: att beställa och låna från andra bibliotek

Om du söker en bok eller artikel som inte finns på biblioteken i vår kommun, kan den oftast lånas in från något annat bibliotek. (Det som inte kan lånas in från andra bibliotek är musikinspelningar och spelfilmer, samt kurslitteratur för studier på KOMVUX.)

Beställa böcker från andra bibliotek genom Eslövs bibliotek

Börja med att se efter om boken finns i Eslövs kommun. Detta gör du enklast genom att söka i vår katalog.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Om boken inte finns kan du skicka in en fjärrlåneansökan direkt från katalogen. (För att kunna göra detta måste du ha ett giltigt lånekort för biblioteken i Eslövs kommun, och vara inloggad i katalogen).

När du konstaterat att vi inte äger boken kan du också söka upp boken i Libris.  Börja med att registrera personligt konto i Librislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (välj Eslövs stadsbibliotek). När du är registrerad kan du söka böcker i Libris och därifrån skicka beställningar till oss.  Ange i meddelande till biblioteket när du senast behöver titeln. Ange också om du vill hämta boken på något av våra filial- eller skolbibliotek. När du har registrerat dig kan du gå direkt till Libris inloggningssidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och kolla dina beställningar.

Bra att tänka på

Tänk på att fjärrlån tar extra tid att få hit (räkna med minst en vecka om boken finns inne). Lånetiden varierar, eftersom den bestäms av det bibliotek som äger boken. Ange alltid när du senast behöver låna boken (d v s när kommer det att vara för sent för dig att få lånet). Tänk också på att du inte själv kan låna om en fjärrlånad bok utan måste höra av dig till biblioteket för att få hjälp.

Avgifter

Det kostar 10:- per boktitel för lån inom Sverige. För artikelkopior betalar du det pris som biblioteket som kopierar tar. (Det brukar vara runt 100:-). Ange hur mycket du kan tänka dig att betala redan när du beställer!

Fjärrlån som inte hämtas (och inte har avbeställts) tar vi fr o m 2015-09-01 ut en avgift på 25:- för.

Lämna alltid tillbaka fjärrlåneböcker i tid. Det är många andra som behöver böckerna - och förseningsavgiften är 10:- per lån och dag!

Kolla om boken finns på andra bibliotek du själv tänker besöka

Om du vill ta reda på om titeln du söker finns tillgänglig på något annat bibliotek, kan du söka direkt i det bibliotekens kataloger.

Här hittar du länkar till skånska bibliotekskataloger!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-02-24

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler