Eslövs kommun logotyp

Sexuellt våld

Du är inte ensam. Att bli utsatt för sexuellt våld är inte ovanligt, 34 procent av befolkningen har blivit utsatta för sexuellt våld eller trakasserier.

 

Sexuellt våld kan vara allt från våldtäkt till att tvingas utföra olika typer av sexuella handlingar. Det kan också vara sexuella kränkningar som att tafsa, hota eller tjata sig till sex.

Hjälp för dig som är över 18 år
Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp bör du besöka Kvinnokliniken - Gynekologimottagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Lund så snart du kan. Det kan du göra även om du valt att inte göra en anmälan hos polisen.

Personalen på Kvinnokliniken kan ge dig stöd, dokumentera de skador du har och säkra spår på din kropp. Det finns möjlighet att säkra spår upp till tio dagar efter övergreppet.

Kvinnokliniken kan spara dokumentationen upp till två år. Dokumentationen kan användas som bevis om du senare bestämmer dig för att göra en polisanmälan.

Till Kvinnofridslinjenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du som blivit utsatt, anhörig eller arbetar i professionen ringa på 020-50 50 50 dygnet runt för att få stöd eller om du har något att fråga om. Samtet är gratis och anonymt.

Hjälp för dig som ung vuxen eller barn
Du som är mellan 12 till 23 år kan även vända dig till Ungdomsmottagningen i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för hjälp, råd och stöd.

Är du mellan 12 och 25 år kan du också vända dig till Tjejjourenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Eslöv som stöttar och lyssnar på dig.

Alla under 18 år kan chatta med BRISlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller ringa på 116 111 - det är anonymt och kan inte spåras.

KONTAKTA OSS

Gynekologimottagning i Lund

046-17 25 10
Klinikgatan 12, Lund

Ungdomsmottagningen i Eslöv - för dig mellan 12 och 23 år

0413-35 12 60
Östergatan 8, Eslöv

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler