Eslövs kommun logotyp

Konsumentinformation

Du har både rättigheter och skyldigheter som konsument. Genom att öka din kunskap vad det gäller inför ett köp av en vara eller tjänst minskar du risken för att råka illa ut.   

Gå vidare i vänsterspalten och hitta kort information om olika köp och tjänster som vi ofta får frågor om. Du hittar också en rad länkar som leder dig vidare till mer detaljerad information kring till exempel när du planerar att köpa en bil eller en resa.  

Skydda dig som konsument
Mycket av informationen är hämtad från Konsumentverkets hemsida. Konsumentverket är en statlig myndighet som genom sitt arbete ska skydda dig som konsument.

Bland annat granskar Konsumentverket reklam för att vi som konsumenter inte ska bli lurade. De kontrollerar också avtal som företag använder så att du inte blir orättvist behandlad och de jobbar för att varor och tjänster ska vara säkra.

Klagomål och budget
Konsumentverket har också en tjänst som hjälper dig att skriva en reklamation, Klagoguiden. Dessutom har Konsumentverket en budgetkalkyl där du kan få överblick över din ekonomi. Skriv ut din resultatsida och du får svart på vitt hur din ekonomi ser ut. Gå direkt till Konsumentverkets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler