Eslövs kommun logotyp

Få pengarna att räcka

Gör en budget

För kassabok över dina utgifter en månad och se vart pengarna går. Hur mycket pengar går till annat än det du helst skulle vilja använda dem till? Hjälp att göra en egen hushållsbudget finns på Konsumentverkets webbplats.

Räkningskonto

Förenkla betalningen av räkningar och få samtidigt en överblick över ekonomin, genom att ha ett konto enbart för räkningar.
Lägg ihop årskostnaderna för dina fasta utgifter (hyra, el, telefon, tv-licens m.fl.) och dela i tolv lika stora delar. Nu vet du hur mycket du ska betala i genomsnitt i månaden.

Sätt av det genomsnittliga månadsbeloppet på ett separat konto varje månad. I början kan du behöva betala in mer än det genomsnittliga månadsbeloppet för att klara större räkningar. Ha gärna en liten reserv innestående för att klara prishöjningar.

Kapa kostnader

Telefon och mobil

Prata dig inte pank. Se om det går att hitta billigare abonnemang. Med kontantkort på mobilen har du större koll på kostnaderna.

Elen

Om du har så kallat tillsvidarepris på el så ta reda på om du kan byta till ett bättre avtal. Särskilt om du bor i villa och har höga elkostnader. Undvik att ha hemelektronik i standby läge.

Försäkringar

Vi behöver försäkra oss själva och våra saker. Det är dock lätt att samla på sig dubbla försäkringar. Gå igenom vilka försäkringar du har. Jämför premierna hos olika bolag. Kostnaden för bilförsäkringar kan variera stort mellan bolagen.

Maten

Kolla jämförpriser när du handlar mat och förbrukningsartiklar. Använd säsongens grönsaker. Gör inköpslista och veckohandla så sparar du både tid och pengar. Laga fler portioner än vad som går åt till middag och låt resterna bli matlåda att ta med till jobbet. Om du har tid och lust, baka ditt eget bröd, det kan löna sig.

Gå inte i skuldfällan — Om du inte har råd att spara, har du heller inte råd att låna

Kreditkort

Köp inte sådant du egentligen inte har råd med på kredit.

Vettiga lån

Undvik dyra konsumtionskrediter och snabba telefonlån. Det finns ofta bättre alternativ. Prata med din bank.

Vänta inte med att söka hjälp om du får problem med att betala tillbaka dina lån. Ju snabbare du tar tag i problemen desto enklare blir det att få ordning på ekonomin.

Sidan uppdaterad: 2016-10-10

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler