Eslövs kommun logotyp

Projektet "Västra Ringsjön steg för steg"

Höörs och Eslövs kommun samarbetar i projektet för att göra Västra Ringsjön och delar av Rönne å mer tillgängliga för dig som vill vandra, fiska, bada och uppleva naturen.

Bild från Sjöholmen

Ringsjön är Skånes näst största sjö och består av Sätoftasjön, samt Östra och Västra Ringsjön. Under många decennier har kraftiga algblomningar förekommit i sjön men tack vare restaureringsarbete är vattenkvaliteten nu betydligt bättre och Ringsjön har stor potential för ökat friluftsliv, utvecklad besöksnäring och naturturism.

Platser för att ta sig ner till sjön
I nuläget saknas naturliga utgångspunkter runt sjön och för allmänheten är det därför inte alltid så lätt att ta sig ned till sjön. Därför ska tre platser bli tydligare i sin funktion. Det gäller  Gamla Bo i Höörs kommun och vid Sjöholmen i Eslövs kommun vid de befintliga badplatserna samt vid Ormanäs i Höörs kommun där en helt ny utgångspunkt ska anläggas.

Vid dessa platser ska informationstavlor med karta och text om sevärdheter, natur, historia, vandringsmöjligheter, boende, matställen med mera att  sättas upp. Dessutom kommer grill- och sittplatser anordnas eller där det redan finns; uppdateras med detsamma. Detta kommer förmodligen att ske under 2018.

Undersöka möjlighet till vandringsled
Förstudienska vara klar till årsskiftet 2017/18. och ska dessutom undersöka möjligheterna till att anlägga en vandringsled runt Västra Ringsjön och längs delar av Rönne å. Förstudien ska föreslå sträckning för leden, men också inventera verksamheter, sevärdheter och faciliteter som kan skapa mervärden för besökare.

Medskapande dialog
För att i ett tidigt skede få med markägare, föreningar, besöksnäringen och andra viktiga aktörer i arbetet kommer dialogmöten och workshops att arrangeras. Syftet är att samla in idéer och nödvändig information, men också att få till en medskapande dialog och samverkan.

Projektinformation
Det formella namnet på projektet är Tillgänglighet runt Västra Ringsjön. Eslövs och Höörs kommun samarbetar i projektet som pågår under 2017 och 2018 och delfinansieras av Naturvårdsverket via LONA (LOkala NAturvårdssatsningen).

KONTAKTA OSS

Kontaktcenter

måndag–fredag
08.00–16.30

Eslövs stadshus, besöksadress Gröna torg 2

0413–620 00
kommunen@eslov.se

Journummer till olika verksamheter när Kontaktcenter är stängt.

Beröm/klagomål

Lämna dina synpunkter till osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KONTAKTPERSONER

Marie Brandt

MIljöstrateg Eslövs kommun
marie.brandt@eslov.se
0413-62764

Katarina Månsson

Projektledare Höörs kommun
katarina.mansson@hoor.se
0413-280 00

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler