Eslövs kommun logotyp
Låna en el-cykel av Eslövs kommun.

Låna en el-cykel

Låna en el-cykel av Eslövs kommun under sju dagar!
Syftet med möjligheten är att du ska få känna på hur det känns att ta sig fram med en el-cykel och själv investera i en som färdmedel till arbetet, affären och fritidsintressen.

Det är energi- och klimatrådgivningen i Eslövs kommun som erbjuder medborgare som fyllt 18 år att låna en el-cykel under totalt sju dagar. Tanken är för att öka intresset för att använda sig av el-cykel och därmed förbättra miljön. Med hjälp av en el-cykel kommer du fram snabbare och det är lättare att cykla långt, i backar och i motvind. Du ska kunna tänka dig att cykla minst tre gånger i veckan och gärna ersätta eventuella bilresor. 

Utlåningen sker i samarbete med biblioteken. Du lånar en el-cykel genom ditt lånekort på biblioteket, cyklarna kommer att cirkulera runt på stadsbiblioteket i Eslöv samt på filialbiblioteken ute i byarna.

Under våren 2018 finns en el-cykel på Flyinge bibliotek och en el-cykel på Harlösa bibliotek. Kontaka respektive bibliotek för att låna en elcykel.

Specifik information om utlåning av el-cykel

Det finns två el-cyklar av märket Crescent med ställbar sadel och cykelkorg och den är stöldmärkt. Hjälm finns att låna när du hämtar cykeln. Den som lånar el-cykeln får även låna medföljande laddningskabel med instruktioner och kan därmed ladda cykeln i hemmet. Batteriet kan tas av och laddas inomhus, det bör laddas i uppvärmt klimat, över cirka 12 grader. 

Du hämtar cykeln på det bibliotek du lånar cykeln, se vad som gäller hos respektive bibliotek angående öppettider och lånetider, men du lånar cykeln i max sju dagar. Elcykeln ska helst förvaras inlåst nattetid, alternativt väl fastlåst med hjälp av låsen. El-cyklarna klarar cirka 50 kilometer på en laddning och om man behöver ladda den medföljer laddningskabel.

Försäkring

Skulle elcykeln stjälas under tiden då du som medborgare lånar den träder din egen hemförsäkring in. Ta gärna reda på innan du lånar cykeln vad som gäller för just din hemförsäkring. Eslövs kommun, som här betraktas som ett företag eller en organisation, får inte teckna en stöldförsäkring för cykeln.

Läs avtalet innan du bestämmer dig för att ta chansen att låna en el-cykelPDF (pdf, 270.7 kB)

Att cykla el-cykel

Det finns en on/off-knapp för eldriften som har tre lägen som symboliserar olika branta uppförsbackar. Vid bromsning kopplas eldriften ur. Vi rekommenderar att eldriften kopplas ur vid låga hastigheter, rödljus, snirklig cykling eller liknande eftersom den vid dessa tillfällen kan dra iväg lite oväntat då du börjar trampa. Du måste hela tiden trampa för att eldriften ska hjälpa till, cykeln har sju vanliga växlar som du kan använda dig av.

Om något fel upptäcks på cykeln eller om du har några frågor kontakta antingen biblioteket (se respektive bibliotekts kontaktuppgifter nedan) eller energi- och klimatrådgivaren Lisa Lindblad, via telefon eller mail,
0413-621 59, lisa.lindblad@eslov.se.

Eslövs stadsbiblioteket, 0413-626 00, stadsbiblioteket@eslov.se.

Flyinge filialbibliotek, 046-71 37 11, flyingebibliotek@eslov.se

Harlösa filialbibliotek, 046-71 37 42, harlosa.bibliotek@eslov.se

Löberöds filialbibliotek, 0413-641 55, loberodsbibliotek@eslov.se

Marieholms filialbibliotek, 0413-641 02, marieholmsbibliotek@eslov.se

Stehags filialbibliotek, 0413-640 65, stehagsbibliotek@eslov.se

Utvärdering

När du lämnar tillbaka cykeln kommer du att få fylla i en utvärdering om hur du upplevde hur det är att cykla med en el-cykel.

Sidan uppdaterad: 2018-04-05

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler