Eslövs kommun logotyp

Bidrag inom energiområdet

Du som privatperson eller företagare kan söka bidrag och stöd inom energiområdet. Här nedan finns de aktuella bidrag och stöd du kan söka på www.energimyndigheten.se

ROT
Du som funderar på att renovera eller reparera huset eller bygga till har möjlighet till ett skatteavdrag på 50 000 kr om året för arbetskostnader i samband med reparationer eller om- och tillbyggnationer. Inom detta omfattas även flera energibesparande åtgärder. De energiåtgärder som omfattas av ROT-avdraget gäller för arbetskostnader för borrning för bergvärme, grävning för jordvärme, byte av fönster och dörr, byte av kranar, panna, ventilation, uppsättning av kakelugn och installation av värmepump.

Radon
Om radonhalten överstiger 200 Bequerel per kubikmeter inomhusluft (Bq/m3) kan du få bidrag för att sanera din villa från radon. Du måste äga och bo i huset för att du ska få bidrag. Observera att du inte får påbörja några åtgärder innan du ansöker om bidrag.

Miljöbilar
Om en bilmodell uppfyller vissa miljökrav och följer den nya miljödefinitionen kan fordonets ägare befrias från skyldigheten att betala fordonsskatt under fem år.

Solceller
Funderar ni som privatperson, företag eller offentlig organisation att använda solenergi? Det finns ett statligt stöd du kan söka vid installation av solceller. Vid installation omfattas alla typer av nätanslutnsa solcellssystem och solel/solvärmehybridsystem.

För att få stödet ska installationen påbörjas 1 februari 2013 och slutförd senast 31 december 2016. Syftet med stödet ska bidra till omställning av energisystemet och till näringslivsutveckling inom energiteknikområdet.

Hjälp med ansökan?

KONTAKTA OSS

Kontaktcenter

måndag–fredag
08.00–16.30

Eslövs stadshus, besöksadress Gröna torg 2

0413–620 00
kommunen@eslov.se

Journummer till olika verksamheter när
Kontaktcenter är stängt.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler