Eslövs kommun logotyp

Harlösa

Harlösa tätort har cirka 800 invånare. Bebyggelsen består till största delen av enfamiljshus och marklägenheter. Harlösa är beläget i ett naturskönt område med närhet till Krankesjön och Vombsjön och skogarna kring Vomb. I söder avgränsas byn av Kävlingeån. Från en utsiktsplats vid kyrkan har man en betagande utsikt över sjöar och hedar.

Harlösa biblioteksfilial

I Harlösa finns skola till och med årskurs 6, fritidshem, två förskolor samt bibliotek. Livsmedelsaffären i Harlösa, som har öppet alla dagar, är ombud för post, apotek, systembolag och Svenska Spel. Övrig kommersiell service är bland annat bilverkstäder, mack, vitvarubutik, pizzeria och frisörer.

I Harlösa har på senare år en hel del kulturarbetare slagit sig ner. Här finns t.ex. en riksspeleman, en stråkmakare, en textilkonstnär, en silversmed m.fl. Av sevärdheter i Harlösa kan nämnas Donationshuset, som byggdes mellan 1823 och 1824 av Carl Gustav von Schwerin. Huset tjänade som ålderdomshem för de anställda på Hjularöd och Harlösa säterier. Det finns även ett vackert stationshus, det enda i sitt slag, byggt 1906 i jugendstil i vilket biblioteket är inrymt. Från Harlösa når man snabbt både Eslöv; Lund och Malmö.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler