Nyheter från Eslövs kommun

Här hittar du nyheter och andra artiklar som publicerats på Eslövs kommuns hemsidas förstasida under under innevarande år. Söker du äldre nyheter och andra artiklar från kommunen så finns de arkiverade i nyhetsarkivet i vänsterspalten.  

Ja till nytt avtal om fler platser
Eslövs kommun ska skriva ett nytt avtal med Migrationsverket som innebär att kommunen från den 1 november ska ta emot 32 ensamkommande barn mot dagens 12 barn. Detta beslöt kommunfullmäktige vid sitt sammanträde på måndagen.
Publicerad 30 september, klockan 15:00

Kalle och tankefabriken på Mötesplats Karidal
Författaren, radioprataren och Eslövssonen Kalle Lind kommer till Mötesplats Karidal fredagen den 3 oktober klockan 13.30 i caféet.
Publicerad 30 september, klockan 12:20

Ännu problem med gatubelysning
Problemet med att ett stort antal gatlyktor i området mellan Lantmannavägen och Bygelvägen i västra Eslöv inte lyser ordentligt kvarstår.
Publicerad 29 september, klockan 16:02

Plan för ny förskola i Skytteskogen
Fram till onsdagen den 22 oktober tar vi emot dina synpunkter på detta förslag som är ute på granskning! Syftet med detaljplanearbetet är att att pröva möjligheten att varsamt placera in en förskolebyggnad i parkmiljön i Skytteskogen.
Publicerad 29 september, klockan 13:51

Klart vilka som bildar nya fullmäktige
Nu är det klart vilka 51 kandidater som kommer att bilda "nya" kommunfullmäktige i Eslöv från den 15 oktober i år.
Publicerad 29 september, klockan 09:06

Problem med gatubelysningen
Ett stort antal gatlyktor i området mellan Lantmannavägen och Bygelvägen i Eslöv lyser för tillfället inte ordentligt. Orsaken är ett tekniskt problem.
Publicerad 26 september, klockan 15:25

Avspärrning i stadsparken
Omgående kommer området runt den pampiga Magnolian mitt i Eslövs stadspark att spärras av. En översyn ska avgöra om trädet kan få stå kvar eller måste fällas.
Publicerad 26 september, klockan 14:32

Carina Lövdahl och Thomas Andersson är nya hedersmedborgare i Eslöv. Foto: Håkan Sandbring Carina och Thomas hedersmedborgare
Nu har Eslövs kommun sex hedersmedborgare! Vid torsdagens galakväll i Medborgarhuset i Eslöv fick Carina Lövdahl, tidigare bankchef, och Thomas Andersson, ordförande i Eslövs AI, ta emot de hedrande utnämningarna.
Publicerad 26 september, klockan 12:07

Öppettider för Våfflan
Serveringen Våfflan vid Trollsjön stänger tidigare än planerat och kommer därmed inte att vara öppet under kommande helg.
Publicerad 26 september, klockan 11:37

Utbildningsdag på Stora torg
Hjärtligt välkomna till Utbildningsdagen idag, fredagden 26 september, som hålls i tältet på Stora torg i Eslöv klockan 12.00-17.00.
Publicerad 26 september, klockan 11:05

Näringslivsdagen 2014 Solen kom med företagsutställning
I samma stund som Carina Lövdahl invigde årets företagarutställning vid Näringslivsdagen på Stora torg i Eslöv bröt solen igenom den annars lite ostadiga septembervädret.

– Välkomna in i tältet, här möter ni ett axplock av det rika näringsliv som vi har här i Eslöv, konstaterade Carina Lövdahl.


Publicerad 25 september, klockan 15:44

Dags för Eslövs Mikaelimarknad
Kommande helg, lördag och söndag den 27 och 28 september, bjuds det till traditionell marknad i centrala Eslöv med tivoli, mat, dryck och marknadsstånd.
Publicerad 25 september, klockan 07:37

Föreningsmässa på Stora torg
Lördag den 27 september kommer föreningarna i Eslövs kommun att visa upp sina verksamheter och erbjuda medlemsskap för de som intresserade. Medverkar gör också guldmedaljörerna i EAI bordtennis. Mässan hålls i samma tält som företagarutställningen vid Näringslivsdagen.
Publicerad 25 september, klockan 07:33

Drickvattnet tjänligt igen
Kokrekommendationen är hävd och dricksvattnet går att använda som vanligt igen i Löberöd och Harlösa.. Detta gäller alla med kommunalt dricksvatten som varit berörda av kokrekommendationen. 
Publicerad 24 september, klockan 14:46

Rösträkningen helt klar i Eslöv
Rösträkningen till kommunfullmäktige i Eslöv är nu helt klar. Precis som i den preliminära räkningen i samband med valdagen den 14 september blev socialdemokraterna, sverigedemokraterna och moderaterna de största partierna i Eslöv.
Publicerad 24 september, klockan 14:38

Utbildningsdag i tält på Stora torg
Kinesiska, slöjd, idrottsprogram, informationsteknik, äventyrspedagogik och mycket annat presenteras vid en utbildningsdag på Stora torg i Eslöv på fredag den 26 september.
Publicerad 24 september, klockan 14:21

Lena Emilsson Lena Emilsson till riksdagen
Lena Emilsson (S) blir Eslövs fjärde riksdagsledamot någonsin. Lena Emilsson nådde riksdagen via ett fjärde mandat till socialdemokraterna i riksdagsvalet i Skåne läns västra.
Publicerad 23 september, klockan 13:42

Sant eller falskt om data och rymden?
En serie spännande föreläsningar om möjligheten till kontakt med andra civilisationer och om en dator kan bli lika smart som en människa? På måndag den 29 september ges första delen i föreläsningsserien på Bian i Eslöv. Gäst är Peter Linde, docent i astronomi vid Lunds universitet.
Publicerad 23 september, klockan 09:07

Kokrekommendationerna kvarstår
Kokrekommendationen kvarstår några dagar till. Helgens arbete som bland annat bestod av att installera UV-ljusanläggningar har gått bra. Nu är båda reservoarerna igång, vilket möjliggjort ökad spolning och de senaste vattenproverna har gett bra resultat.
Publicerad 22 september, klockan 14:24

Feriearbete i vården till 9:or i Eslöv
Elever i årskurs nio i Eslövs kommun erbjuds feridearbete inom vård och omsorg under höstlovet i slutet av oktober. Erbjudandet omfattar 30 timmar med ersättning.
Publicerad 22 september, klockan 11:24

Ökad kontroll av ovårdade fastigheter
Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Eslöv vill skärpa kontrollen av ovårdade fastigheter. Nämnden vill inrätta en tjänst för tillsyn och handläggning.
Publicerad 19 september, klockan 15:17

Sjukgymnaster ska hjälpa skolelever
Sjukgymnaster och ergonomer ska hjälpa skolelever i Eslöv att slippa värk i nacke och axlar på grund av arbete med iPads.
Publicerad 19 september, klockan 11:53

Omsorg på obekväm tid ökar
Behovet av barnomsorg på obekväm tid ökar i Eslöv. Barn och Utbildning räknar med 40-talet platser i slutet av nästa år.
Publicerad 19 september, klockan 08:16

Nya e-tjänster för larm och boende
Nu är det möjligt att direkt via ett formulär på hemsidan göra en beställning av trygghetslarm eller en intresseanmälan för en plats på vård- och omsorgsboende.
Publicerad 19 september, klockan 08:16

Cykelväg Eslöv-Trollenäs tidigast 2020
En cykelväg mellan Eslöv och Trollenäs byggs tidigast 2020. Det framgår av svaret på ett medborgarförslag om cykelväg Eslöv-Marieholm.
Publicerad 18 september, klockan 13:56

Sidan uppdaterad: 2013-12-19
Publicerad av: 
Ann Lagerwall
0413-623 80


Bookmark and Share

Kontakta oss

Har du några nyhetstips?

Hör av dig till informationsavdelning! Det kan vara nyheter som gäller olika verksamheter inom Eslövs kommun men också tips om roliga och intressanta evenemang som äger rum i kommunen.

Tipsa informationsavdelningen

Beröm/klagomål


Lämna dina synpunkter eller frågor till osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Eslövs kommun, 241 80 Eslöv
Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se
Org.nr: 212000-1173

Besök oss

Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Följ oss