Nyheter från Eslövs kommun

Här hittar du nyheter och andra artiklar som publicerats på Eslövs kommuns hemsidas förstasida under under innevarande år. Söker du äldre nyheter och andra artiklar från kommunen så finns de arkiverade i nyhetsarkivet i vänsterspalten.  

Träff om teknikutbildningar i Eslöv
Yrkeshögskolan i Eslöv håller öppet hus om tre teknikutbildningar i Salliushuset, Östergatan 15, den 9 april klockan 17.
Publicerad 27 mars, klockan 14:07

Earth Hour med fackeltåg och musik
Fackeltåg och musik är ett par inslag när klimatmanifestationen Earth Hour genomförs i Eslöv på lördag. Ljusen ska släckas under en timme.
Publicerad 27 mars, klockan 14:06

Alexandra von Schwerin Den dolda kvinnomakten Årets bok
Den dolda kvinnomakten med Alexandra von Schwerin, Skarhult, som redaktör är Årets bok om svensk historia 2014.
Publicerad 27 mars, klockan 07:21

Ny starttid för kommunfullmäktige
Måndagen den 30 mars är det premiär för kommunfullmäktiges nya starttid, 18.00. Då uppmärksammas att Eslöv är årets folkhälsokommun.
Publicerad 27 mars, klockan 07:21

Färre platser i vård- och omsorgsboende
Vård- och omsorgsnämnden i Eslöv vill minska antalet platser i vård- och omsorgsboende och använda lokalerna till korttidsplatser.
Publicerad 26 mars, klockan 13:14

Utbildning om föräldraengagemang
Specialcoachning från sidolinjen, kränkta domare, trakasserade motspelare, cafévärdar, oumbärliga chaufförer och välbehövliga sponsorer.
Publicerad 26 mars, klockan 11:16

1000 kilo smör till Eslövs skolelever
Smör är inte så populärt bland grundskolelever som Eslövs kommun räknade med när valfrihet infördes för ett år sedan.
Publicerad 26 mars, klockan 07:03

Vårstädning av gatorna i Eslöv
Våren är här och vårstädningen av gatorna i Eslöv, Löberöd och Marieholm pågår. Hus- och fastighetsägare i orterna kan passa på att sopa ut grus från trottoarerna till gatorna där sopbilen kan komma åt det.
Publicerad 26 mars, klockan 07:03

Den dolda kvinnomakten och barnen
Utställningen Den dolda kvinnomakten och barnen öppnas i Skarhults slott onsdagen den 1 april. Under påsken blir det gratis guidade visningar.
Publicerad 25 mars, klockan 12:27

Dags att ansöka om svensk flagga
Kultur- och fritidsnämnden i Eslöv delar årligen ut fem svenska flaggor till personer i Eslövs kommun. Nu är det dags att ansöka.
Publicerad 25 mars, klockan 07:10

Sjunga eller göra cirkuskonster?
Vill du spela teater, dansa, spela ett instrument, göra cirkuskonster, göra film/animation, skapa konst, sjunga eller spela i pop/rockband? Välkommen till Öppet hus på Eslövs Kulturskola på torsdag 26 mars!
Publicerad 25 mars, klockan 07:10

Ökad avfallsmängd i Mellanskåne
Avfallsmängden per invånare i Mellanskåne ökar. Förra året var mängden hushållsavfall 250 kilo per invånare, en ökning med ett kilo jämfört med året före.
Publicerad 24 mars, klockan 12:37

Vill du testa gå på glödande kol?
Den 28 mars, under Earth Hour har du möjlighet att kostnadsfritt prova att gå på glödande kol! Earth Hour är en årlig global klimatmanifestation där människor och städer uppmanas att släcka ljuset under en timme.
Publicerad 24 mars, klockan 07:36

Målet är en giftfri förskola
Eslövs kommuns arbete med att minimera exponeringen av kemikalier på våra förskolor fortsätter. Eftersom yngre barn är mer känsliga och mer utsatta än äldre barn, är det just förskolan som just nu prioriteras. En hälsosam förskola handlar om allt från mat och leksaker till städning och lekmaterial.
Publicerad 23 mars, klockan 13:04

Konsert med Septemberkören
Septemberkören tillsammans med solister och stråkensemble framför Stabat Mater av Giovanni Pergolesi i Eslövs kyrka 25 mars.
Publicerad 23 mars, klockan 13:04

Ja till start för ny grundskola
Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott sagt ja till att sätta igång bygget av "nya" Östra skolan. Grundskolan ska växa fram  genom en omfattande invändig förändring av Bergaskolans västra flygel. I flygeln ska det finnas plats för tio basrum med tillhörande grupprum, lärararbetsplatser och en öppen yta mitt i huset.
Publicerad 23 mars, klockan 10:11

Lunchmöte om det offentliga rummet
Välkommen till ett lunchmöte med titeln "Det offentliga rummets betydelse för en aktiv befolkning". Det är Karin Book, Malmö Högskola, som besöker Eslövs stadshus och talar om detta tisdag den 24 mars.
Publicerad 23 mars, klockan 10:10

Catarina Berntsson (socialrådgivare), Tony Hansson (ordförande i vård- och omsorgsnämnden) och Camilla Munther (verksamhetschef Socialtjänst över 18 år). Öppenbehandling i nya lokaler
Ystadvägen 10 är nya adressen för fältgruppen, anonym rådgivning och öppenbehandling i Eslöv. I nya fräscha lokaler bedrivs nu samma viktiga arbete med att stötta personer med missbruk.
Publicerad 20 mars, klockan 12:47

Ny busshållplats vid Gårdstånga
Trafikverket har börjat sitt arbete för att bygga busshållplats på på- och avfartsramperna till E22 vid Gårdstånga. Det kommer även att bli ny pendlarparkering och gång- och cykelväg som ansluter till den befintliga mot Gårdstånga.
Publicerad 19 mars, klockan 13:12

Mycket på Mötesplats Karidal
Irländsk visafton med underhållning av Oats and Barley, musikcafé, samkväm; med Lasse Sigfridsson och visning av vårblommor. Kommande vecka är det arrangemang nästan varje dag på Mötesplats Karidal.
Publicerad 18 mars, klockan 16:16

Cirkel om missbruk och beroende
Är du anhörig till en person med missbruks- och beroendeproblem och vill delta i en anhörigcirkel? Genom cirkeln får du som anhörig möjlighet att träffa andra i en liknande situation.
Publicerad 18 mars, klockan 13:49

Silver och brons i Språkolympiaden
Språkeleverna i årskurs 9 på Ekenässkolan i Eslöv knep både ett silver och två brons i regionfinalen i Språkolympiaden. Tävlingen avgjordes i Kristianstad i fredags den 13 mars. Stort grattis till språkframgångarna!
Publicerad 17 mars, klockan 09:14

Bli din egen chef i sommar!
Bli din egen chef i sommar! Skapa ditt eget sommarjobb, själv eller tillsammans med en kompis! I år väljer Eslövs kommun att erbjuda kommunens ungdomar möjligheten att bli Sommarlovsentreprenör 2015. Totalt finns tolv platser och sista anmälningsdag är 1 maj.
Publicerad 17 mars, klockan 09:05

Klassrum Invigning av "nya" klassrum
Ny armatur och nymålade fräscha väggar - idag återinvigs de första två helt nyrenoverade klassrummen på Ölyckeskolan i Löberöd. Till hösten ska samtliga salar på högstadiet vara renoverade.
Publicerad 16 mars, klockan 12:01

Stand-up med Emma Knyckare
Emma Knyckare och Simon Gärdenfors kommer till Eslöv torsdag den 19 mars. Sov inte bort chansen att skratta dig vältränad! Detta blir en intim och rolig stand up-kväll på Bian.
Publicerad 16 mars, klockan 11:12

Sidan uppdaterad: 2015-01-19
Publicerad av: 
Ann Lagerwall
0413-623 80


Bookmark and Share

Kontakta oss

Har du några nyhetstips?

Hör av dig till informationsavdelning! Det kan vara nyheter som gäller olika verksamheter inom Eslövs kommun men också tips om roliga och intressanta evenemang som äger rum i kommunen.

Tipsa informationsavdelningen

Beröm/klagomål


Lämna dina synpunkter eller frågor till osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Eslövs kommun, 241 80 Eslöv
Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se
Org.nr: 212000-1173

Besök oss

Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Följ oss