Nyheter från Eslövs kommun

Här hittar du nyheter och andra artiklar som publicerats på Eslövs kommuns hemsidas förstasida under under innevarande år. Söker du äldre nyheter och andra artiklar från kommunen så finns de arkiverade i nyhetsarkivet i vänsterspalten.  

Nominera till Eslövs miljöpris 2015
Eslövs kommun delar tillsammans med Skånska dagbladet ut Eslövs miljöpris. Priset ska gå till en person, ett företag, en organisation eller en förening som utmärkt sig på ett positivt sätt i arbetet för en bättre miljö.
Publicerad 29 juli, klockan 14:31

Tattoo-besök i Eslöv
Onsdag 5 augusti 13:30-14:30 kommer Grekiska flottans musikkår och Southern Highlanders Pipes & Drums with Highland Dancers till Stora torg i Eslöv.
Publicerad 28 juli, klockan 14:30

Uppskattad elcykel!
Kommunens elcykel Eloise går att låna kostnadsfritt under en vecka av den medborgare som känner sig nyfiken på att testa. En enkät visar nu att de allra flesta som har lånat elcykeln tycker att det fungerat väldigt bra.  
Publicerad 28 juli, klockan 14:13

Blues i tre byar runt Eslöv
När bluesen kom till Marieholm, Stockamöllan och Löberöd. Välkomna till Blues i Byn, tre kvällar i tre byar runt Eslöv. Bakom denna miniturné står Föreningen Blues i Eslöv.
Publicerad 28 juli, klockan 10:32

Förslag om gratis seniorkort
En medborgare i Eslöv lämnat in ett medborgarförslag om gratis seniorkort på Skånetrafiken till äldre i Eslövs kommun för resor med tåg och buss i hela Skåne.
Publicerad 27 juli, klockan 14:15

Årets första Trollsjökväll!
Artisterna Mikael Neuman & Tommy Juth tar över scenen vid Trollsjön vid årets första Trollsjökväll på torsdag den 30 juli.
Publicerad 24 juli, klockan 14:23

Nominera till byggnadsvårdspris
Nominera till Eslövs Byggnadsvårdpris! Priset ska delas ut till fysisk person, företag eller organisation Syftet med priset är att uppmärksamma insatser inom byggnadsvården i Eslövs kommun. Nominera före torsdag den 20 augusti.
Publicerad 24 juli, klockan 07:08

Hjälp hemvärnet hålla takten
Kom och testa hur det känns att sitta mitt inuti en musikkår! Hemvärnets musikkår Eslöv bjuder in barn till en så kallad "sit-in". Dagen är tisdag den 28 juli.
Publicerad 23 juli, klockan 14:29

Stand-up i Marieholm
Elin Nordén och Mats Andersson från Teckomatorps Humorfabrik står för värdskapet denna humorkväll i Marieholm. Boka onsdag den 27 juli!
Publicerad 23 juli, klockan 10:28

Hållplats i Gårdstånga tas snart i bruk
För att öka turtätheten till Malmö, Lund och Kristianstad för de som bor i Gårdstånga, Flyinge och Igelösa, bygger Trafikverket en ny busshållplats för Skåneexpressen vid Gårdstånga på E22. Hållplatserna tas i bruk av Skånetrafiken den 16 augusti 2015.
Publicerad 22 juli, klockan 10:14

Heldag i 1960-talets tecken
En riktig heldag i 1960-talets tecken! Barnloppis, veteranbilar och raggarbilar, dans till Sweedz orkester och bäst upp – konsert med The Spotnicks. Barn och vuxna är välkomna till Trollsjön i Eslöv lördag den 25 juli.
Publicerad 21 juli, klockan 14:20

Storksläpp
Lördag 25 juli kl. 13:00 vid Hemmestorps Mölla, söder om Vombsjön. Årets hägnuppfödda ungstorkar bli fria och tar till vingarna. Storkprojektet informerar. Kaffeservering.
Publicerad 21 juli, klockan 12:00

Tillfälligt p-förbud på Trollsjögatan
I samband med arrangemanget "Så minns jag 60-talet", lördag den 25 juli, blir det förbjudet att parkera på Trollsjögatan. Arrangemanget hålls av SPF Seniorerna i Eslöv och Eslövs kommun.
Publicerad 21 juli, klockan 10:11

Musik på museigården
Torsdag 23 juli 18:30 spelar Masonit på Eslövs stadsmuseums gård. Bandet kommer att bjuda på låtar ni känner igen från de senaste decennierna.
Publicerad 20 juli, klockan 14:20

Hasse Andersson till Trollsjön
Mikael Neuman & Tommy Juth, Hasse Andersson och Olle Jönsson från Lasse Stefanz - här är artisterna vid sommarens tre Trollsjökvällar. Den första arrangeras torsdag den 30 juli.  
Publicerad 17 juli, klockan 14:22

Nominera till byggnadsvårdspris
Nominera till Eslövs Byggnadsvårdpris! Priset ska delas ut till fysisk person, företag eller organisation Syftet med priset är att uppmärksamma insatser inom byggnadsvården i Eslövs kommun. Nominera före torsdag den 20 augusti.
Publicerad 17 juli, klockan 13:56

Lekplatser renoveras i sommar
Flera av kommunens lekplatser kommer att renovera sunder sommaren. På vissa håll handlar det om större renoveringar medan på andra lite mindre småfix.
Publicerad 17 juli, klockan 10:11

Nominera till Eslövs miljöpris 2015
Eslövs kommun delar tillsammans med Skånska dagbladet ut Eslövs miljöpris. Priset ska gå till en person, ett företag, en organisation eller en förening som utmärkt sig på ett positivt sätt i arbetet för en bättre miljö.
Publicerad 16 juli, klockan 15:37

Djungelbandet kommer till Löberöd. Lek och bus med Djungelbandet
Musik för barn och barnsliga vuxna! Sång, bus och lek med Djungelbandet. Söndag den 19 juli tar de över Ölyckevallen i Löberöd!
Publicerad 16 juli, klockan 10:10

Konsert med L I o p i Marieholm
Musiktrion L l o p har sin bas i Belgien och spelar akustiska instrument med inslag av elektroniska effekter, ibland med inspiration från skandinavisk folkmusik. Söndag den 19 juli besöker de Sverige och Marieholm!
Publicerad 15 juli, klockan 14:17

Tre dagar för Eslövs utveckling
Torsdag till lördag, den 3-5 september 2015, samlas Eslövs företag, föreningar, skolor och invånare till ett gemensamt tredagarsevenemang. Tillsammans skapar vi förutsättningar för utveckling, samarbeten och goda affärer som inte bara Eslöv, utan hela regionen får nytta av.
Publicerad 14 juli, klockan 14:09

Badvattnet vid Sjöholmen utan anmärkning
Den senaste mätningen, som gjordes den 9 juli, visar att badvattnet vid Sjöholmen återigen är tjänligt och helt utan anmärkning.
Publicerad 14 juli, klockan 10:51

Högsäsong för trafikarbeten
Sommartid är högsäsong för vägarbeten! Centrala delar av Eslöv berörs samt Nygatan i Marieholm berörs av flera större arbeten.
Publicerad 14 juli, klockan 10:11

Bygglov på biblioteket tar semester
Under juli månad är det sommaruppehåll för bygglovsfrågor på Eslövs stadsbibliotek. Den 6 augusti är bygglovshandläggare tillbaka på biblioteket.
Publicerad 13 juli, klockan 14:06

Ta del av turistinformation
På Eslövs Stadsbiblioteket hittar du fortfarande turistinformation men numera genom den nya organisationen för besöksnäringen, MittSkåne. På en rad andra ställen i de tre medlemskommunerna, Eslöv, Höör och Hörby, finns också en stor del av turistinformationen att ta del av för dig som önskar.  
Publicerad 13 juli, klockan 10:03

Sidan uppdaterad: 2015-01-19
Publicerad av: 
Ann Lagerwall
0413-623 80










Bookmark and Share

Kontakta oss

Har du några nyhetstips?

Hör av dig till informationsavdelning! Det kan vara nyheter som gäller olika verksamheter inom Eslövs kommun men också tips om roliga och intressanta evenemang som äger rum i kommunen.

Tipsa informationsavdelningen

Beröm/klagomål


Lämna dina synpunkter eller frågor till osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Eslövs kommun, 241 80 Eslöv
Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se
Org.nr: 212000-1173

Besök oss

Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Följ oss