Nyheter från Eslövs kommun

Här hittar du nyheter och andra artiklar som publicerats på Eslövs kommuns hemsidas förstasida under under innevarande år. Söker du äldre nyheter och andra artiklar från kommunen så finns de arkiverade i nyhetsarkivet i vänsterspalten.  

Plan för utvecklingen av centrum
En ny plan för utveckling av Eslövs stadskärna har antagits av kommunstyrelsen. Planen ska vara en gemensam plattform för centrums olika aktörer såsom Eslövs kommun, fastighetsägare, handlare och övrigt näringsliv.
Publicerad 5 februari, klockan 13:59

Dags att söka feriearbete
Eslövs kommun erbjuder feriearbeten åt cirka 290 ungdomar under sommaren 2016. Välkommen att söka mellan den 10 februari och 13 mars!
Publicerad 5 februari, klockan 13:50

Ändrade hastigheter i Gårdstånga
Från och med 15 februari blir det 40 km/h på alla genomfartsgator i Gårdstånga. Villagator kommer att få hastigheten 30 km/h.
Publicerad 4 februari, klockan 14:03

Informationskväll om solceller 22 februari
Funderar du på att investera i solceller och vill veta mer? Hur stor anläggning behövs, finns det bidrag, är det lönsamt och måste elmätaren bytas? Dessa och  andra frågor kan du få svar på när energi- och klimatrådgivaren arrangerar en informationskväll om solceller.
Publicerad 4 februari, klockan 14:02

Eslövs bildskatter att ta del av
Eslövs kommun äger två fotoarkiv som innehåller drygt två miljoner foton från främst Eslöv och övriga Mellanskåne. Nu ligger dessa bildskatter från Eslöv åter tillgängliga från vår hemsida.
Publicerad 3 februari, klockan 16:16

Eslövs kommun söker tolkar
En kompetent tolk är en grundförutsättning för att medborgare som inte talar samma språk ska förstå och bli förstådda. Eslövs kommun söker nu nya tolkar i bland annat dari, tigrinja, arabiska, pashto och somaliska. Välkommen med din intresseanmälan!
Publicerad 3 februari, klockan 16:15

Föreläsning om "Att vara tonårsförälder..."
Eslövs kommun bjuder in dig som har barn i tonåren till en föreläsning om just "Att vara tonårsförälder..." Föreläsningen hålls vid fyra olika tillfällen, tre olika tidpunkter på dagen och en kvällsföreläsning.
Publicerad 2 februari, klockan 13:36

Skolbuss linje 11 går som vanligt
Skolbussen för busslinje 11, mellan Stehagskolan och Källebergsskolan, är åter i bruk. Detta innebär att den tar eleverna hem från skolan precis som vanligt i eftermiddag och beräknas gå som vanligt imorgon bitti, onsdag den 3 februari.
Publicerad 2 februari, klockan 07:40

Höghastighetståg genom Eslöv
Måndag den 1 februari, påbörjade den så kallade Sverigeförhandlingen sina förhandlingar med de kommuner som kommer att påverkas av dragningen av den nya höghastighetsjärnvägen som planeras mellan Malmö-Stockholm och Malmö-Göteborg. Sverigeförhandlingen pekar ut Malmö, Lund, och Hässleholm som stationsorter i Skåne vilket innebär att den nya järnvägen kommer att dras igenom Eslövs kommun men att inga tåg på den nya banan kommer att stanna här.
Publicerad 1 februari, klockan 16:58

Ändrade hastigheter i Harlösa
Från och med 8 februari blir det 40 km/h på alla genomfartsgator i Harlösa. Villagator kommer att få hastigheten 30 km/h.
Publicerad 1 februari, klockan 11:53

Ska vara bra att bli äldre i Eslöv
Har du tagit del av broschyren Bli äldre i Eslövs kommun? Nu finns den utlagd på vårdcentralerna, apoteken, på biblioteken och andra allmänna platser. Välkommen att ta dig ett eget exemplar?
Publicerad 29 januari, klockan 14:05

Rondellen Trehäradsvägen försenas
På grund av det stränga vintervädret har Barslund, som är den upphandlade entreprenören, flaggat för försening kring cirkulationsplatsen Trehäradsvägen/Lundavägen/Kvarngatan.
Publicerad 28 januari, klockan 10:05

Vägarbete på Skolgatan
Eftersom Skolgatan i Eslöv går förbi Västra skolan och Ekenässkolan, kommer en tillfällig gångbana som ska vara avgränsad med räcke att upprättas för gångtrafikanter.
Publicerad 25 januari, klockan 13:24

Träffa bygglovshandläggare på biblioteket
Nu på torsdag 28/1 kan du träffa bygglovshandläggare på biblioteket mellan 16.00-19.00.
Publicerad 25 januari, klockan 10:47

Isen på Trollsjön
Isen i Trollsjön är stängd för skridskoåkning nu när det är plusgrader.
Publicerad 25 januari, klockan 09:41

Ändrade hastigheter i Löberöd
Från och med 1 februari blir det 40 km/h på alla genomfartsgator i Löberöd. Villagator kommer att få hastigheten 30 km/h.
Publicerad 22 januari, klockan 09:17

Invigning av Ekevalla Idrottshall. Foto: Carin Svensson-Krüger/Eslövs kommun Invigning av Ekevalla Idrottshall!
Torsdag den 21 januari invigs Ekevalla Idrottshall. Varmt välkomna till Eslövs kommuns senaste alldeles sprillans nya idrottshall!
Publicerad 21 januari, klockan 11:44

Litteraturdagar på Karidal
Författaren Katarina Mazetti kommer till Mötesplats Karidal på onsdag den 27 januari. Och redan på måndag den 25 januari finns författaren Hans Lundin och konstnären och författaren Ulf Engfalk på Karidal.
Publicerad 20 januari, klockan 11:29

Till och med godiset hade regnbågens alla färger vid firandet av HBTQ-certifieringen i Eslöv. Alla färger för HBTQ-certifiering
Det mesta gick i regnbågens färger när en del av vård- och omsorgsförvaltningen i Eslövs kommun firade sin HBTQ-certifiering. Ballongerna, servetterna, dukarna, girlangerna och blommorna. Liksom delar av personalens klädsel - slipsar, sjalar, hårband, rosetter och ja till och med en och annan keps och peruk.
Publicerad 18 januari, klockan 16:30

Isen på Trollsjön
Isen i Trollsjön är tillräckligt tjock för skridskoåkning. Den är plogad och öppen för alla!
Publicerad 18 januari, klockan 08:37

Eslöv kommer att få sin första offentliga laddstolpe för elbilar
Nu kommer det äntligen att bli möjligt att ladda sin elbil även i Eslöv. Naturvårdsverket har beviljat pengar till Eslövs kommun för att sätta upp en laddstolpe i Badhusparken i Eslöv, vilket kommer att göras under året. Det kommer vara möjligt för två elfordon att ladda samtidigt.
Publicerad 15 januari, klockan 09:07

Snart dags söka feriearbete
Snart är det dags! Du som är född 2000 och har gått ut nionde klass eller går/gått på gymnasiet, och är folkbokförd i Eslövs kommun, är välkommen att söka feriearbete till sommaren. Ansökningstiden pågår mellan den 10 februari och 13 mars.
Publicerad 14 januari, klockan 15:33

Fastighetsägarens ansvar vid snö
Som fastighetsägare är du ansvarig för att gångbanan utanför din fastighet är snöröjd och sandad.
Publicerad 14 januari, klockan 11:56

Charlotte Bernström är ny chef för Arbete och Försörjning. Ny chef för Arbete och Försörjning utsedd
Den 1 mars tillträder Charlotte Bernström, Arbetslivsresurs i Malmö, tjänsten som ny förvaltningschef för Arbete och Försörjning i Eslövs kommun.
Publicerad 13 januari, klockan 12:14

Cyklar omhändertas idag
Idag kommer de cyklar som har stått märkta sen november 2015 utanför järnvägsstationen i Eslöv att omhändertas.
Publicerad 12 januari, klockan 12:07

Sidan uppdaterad: 2015-12-22
Publicerad av: 
System


Bookmark and Share

Kontakta oss

Har du några nyhetstips?

Hör av dig till informationsavdelning! Det kan vara nyheter som gäller olika verksamheter inom Eslövs kommun men också tips om roliga och intressanta evenemang som äger rum i kommunen.

Tipsa informationsavdelningen

Beröm/klagomål


Lämna dina synpunkter eller frågor till osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Eslövs kommun, 241 80 Eslöv
Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se
Org.nr: 212000-1173

Besök oss

Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Följ oss