Nyheter från Eslövs kommun

Här hittar du nyheter och andra artiklar som publicerats på Eslövs kommuns hemsidas förstasida under under innevarande år. Söker du äldre nyheter och andra artiklar från kommunen så finns de arkiverade i nyhetsarkivet i vänsterspalten.  

Flaggning med regnbågsflaggan
Eslövs kommun kommer att två gånger per år flaggan med regnbågsflaggan vid stadshuset på Gröna torg. Det beslöt kommunstyrelsen vid sitt senaste sammanträde.
Publicerad 13 oktober, klockan 07:46

Ändrad tidtabell för skolbuss
Med anledning av avstängd väg i Sebbarp ändras tidtabellen för skolbuss linje 1, Ölyckeskolan i Löberöd, under perioden måndag den 12 oktober till och med fredag den 18 december.
Publicerad 9 oktober, klockan 14:18

Folkhälsoarbetets nya arenor
Eslövs kommun bjuder tillsammans med Region Skåne in till en folkhälsokonferens den 19 november i Medborgarhuset i Eslöv. Folkhälsoarbetets nya arenor – Hur skapar vi tillväxt utan att tappa någon på vägen?
Publicerad 8 oktober, klockan 10:43

Vetenskaplig humor i Eslöv
"E som i Eslöv" är en serie intelligenta, kreativa och lekfulla humorföreställningar med vetenskaplig touch, som sätts upp på Eslövs folkhögskola i höst. Kunskapskabarén är ett samarbete mellan Lunds universitet och Skånes bästa teaterimprovisatörer, och den 13 oktober är det dags för höstens andra föreställning.
Publicerad 7 oktober, klockan 15:20

Marieholm på tur för öppet möte
Hur är ditt framtida Marieholm? Hur vill du leva och bo i Eslövs kommun? Under hösten bjuds allmänheten in till öppna möten i orterna kring Eslövs kommuns framtid. Tisdag den 20 oktober är det dags för ett öppet möte i Marieholm. Kom med dina synpunkter och tankar - alla är välkomna!
Publicerad 7 oktober, klockan 10:41

Föräldrautbildning i iPad
Många föräldrar känner igen sig i situationen där barnen är hästlängder vassare på ny digital teknik. Nu erbjuder Eslövs kommun föräldrar med barn i årskurs 4 och 5 utbildning på iPad.
Publicerad 6 oktober, klockan 17:06

Ny indelning inom hemvården
Kommunens hemvård är till för personer med funktionshinder eller långvarig sjukdom som behöver stöd för att kunna bo kvar hemma så länge som möjligt. Nu har hemvården delats in i fyra geografiska områden istället för som tidigare tre.
Publicerad 6 oktober, klockan 16:38

Eslöv tar emot fler ensamkommande
Redan på tisdagen kan Eslövs kommun bli en så kallad ankomstkommun för ensamkommande barn och ungdomar. Kommunen kommer då kunna ta emot ett 30-tal unga på flykt och det boende som just nu är aktuellt är Hotell Stensson. Beslutet, som fattades på måndagen, är ett beslut som stöd för Trelleborgs kommun som i förra veckan vädjade till samtliga kommuner i Skåne om att stötta dem i den rådande flyktingsituationen.
Publicerad 5 oktober, klockan 17:39

Jobba hos oss i vecka 44!
Ta chansen att prova på att jobba inom Vård- och Omsorg i Eslövs kommun under vecka 44. I första hand vänder vi oss till dig som är osäker på vilket program du ska välja i gymnasiet. Här kan du arbeta 30 timmar inom äldreomsorgen eller LSS, funktionsnedsatta personer och du får förtur till feriearbete inom Vård och Omsorg nästa sommar.
Publicerad 5 oktober, klockan 09:51

Barn och föräldrar på Skogsgläntans förskola knöt vänskapsband. Skogsgläntan knöt vänskapsband
Barn, föräldrar och personal på Skogsgläntans förskola i Eslöv har knutit ett stort vänskapsband längs med förskolans staket. Bakgrunden är ett projekt, Vänskap, där alla tillsammans ska glädjas med varandra i den sociala samvaron vilket skapar ett hälsosamt klimat och välbefinnande.
Publicerad 1 oktober, klockan 10:27

Höstens föräldrautbildningar
Föräldrar funderar ofta på hur de på bästa sätt ska och kan stödja sitt barns utveckling. Nu erbjuder Eslövs kommun föräldrar föräldravägledning i grupp enligt modellen Vägledande samspel.
Publicerad 1 oktober, klockan 10:16

Eslövs kommun söker tolkar
En kompetent tolk är en grundförutsättning för att medborgare som inte talar samma språk ska förstå och bli förstådda. Eslövs kommun söker nu nya tolkar i bland annat dari, tigrinja, arabiska, pashto och somaliska. Välkommen med din intresseanmälan!
Publicerad 1 oktober, klockan 09:58

Tillsammans gör vi skillnad
Eleverna på Stehagskolan tillverkar 600 armband som ska säljas. Pengarna går oavkortat till Unicefs hjälpinsats "Hjälp barn på flykt".
Publicerad 28 september, klockan 08:29

Förlängt serveringstillstånd
I fortsättningen ska restauranger och krogar i Eslöv kunna ges serveringstillstånd till klockan 03.00. En enig vård- och omsorgsnämnd sa ja till möjligheten vid sitt senaste sammanträde.
Publicerad 28 september, klockan 08:27

Lärresa till Danmark
Ett späckat program med inriktning på stadsplanering, design i vården och arbetsmarknadsinsatser. Nu är Eslövs kommuns ledande politiker och tjänstemän iväg på sin lärresa till Danmark.  
Publicerad 25 september, klockan 10:49

Hur vill du ha din lekplats?
Kom och berätta hur du vill ha din nya lekplats i Trollsjön! Lördagen den 3 oktober bjuder vi in till en öppen workshop för alla intresserade. Uppgiften i workshopen blir att just komma med idéer för hur den nya temalekplatsen i Trollsjöområdet ska se ut. Lekplatsen ska invigas våren 2016.
Publicerad 25 september, klockan 10:49

Flyktingsituationen berör oss alla
Flyktingkrisen berör oss alla. De senaste sju dagarna har 1 311 ensamkommande barn sökt asyl i Sverige. Flera myndigheter och samtliga kommuner i Skåne har nu inlett ett samarbete för att gemensamt hantera den rådande flyktingsituationen.
Publicerad 25 september, klockan 10:49

Eslöv satsar på basket!
Under hösten gör Skånes basketbollförbund tillsammans med Eslövs kommun en basketsatsning i kommunens mellanstadieskolor. Har du ett stort intresse för basket och vill vara med och utveckla en rolig barn- och ungdomsverksamhet i Eslöv? Kontakta då Eslövs kommun!
Publicerad 24 september, klockan 16:18

Dags för Eslövs Mikaelimarknad
Kommande helg, lördag och söndag den 26 och 27 september, bjuds det till traditionell marknad i centrala Eslöv med tivoli, mat, dryck och marknadsstånd.
Publicerad 24 september, klockan 16:18

Trafikverket förbereder för Pågatåg
För att öka säkerheten längs banan och säkra dess kapacitet ska Marieholmsbanan under resten av det här året och större delen av nästa år få ett rejält lyft. Mot slutet av 2016 kommer Marieholmsbanan vara redo för Pågatågstrafik.
Publicerad 23 september, klockan 15:53

Dags för öppet möte i Harlösa
Till dig i Harlösa! Hur är ditt framtida Harlösa? Hur vill du leva och bo i Eslövs kommun? Under hösten bjuds allmänheten in till öppna möten i orterna kring Eslövs kommuns framtid. Tisdag den 29 september är det dags för ett öppet möte i Harlösa. Kom med dina synpunkter och tankar - alla är välkomna!
Publicerad 23 september, klockan 15:52

Kontakt med bygglovsavdelningen
Från måndag den 21 september har alla bygglovshandläggare sina telefoner öppna  klockan 10.00–12.00 måndag till fredag. Under den tiden kan du ringa direkt till din handläggare och även komma på obokade besök.
Publicerad 21 september, klockan 11:31

Utbildning för nya ställföreträdare
Vid tre tillfällen under hösten kommer överförmyndarnämnden i Eslöv att erbjuda utbildningar för gode män och förvaltare.
Publicerad 21 september, klockan 09:02

Vad tycker du om din kommun?
Nästa år beräknas det finnas 1,7 miljarder i Eslövs kommuns budget som ska fördelas så att alla i kommunen får bästa möjliga service. Hjälp oss att göra detta på allra bästa sätt! Nu har Statistiska Centralbyråns, SCB, stora medborgarundersökning gått ut till 1200 personer i Eslöv och vi är angelägna om att du som har fått den tar chansen att svara.
Publicerad 17 september, klockan 10:43

En vecka för bättre balans
Samhällets kostnader för fallolyckor bland äldre uppskattas till cirka 24 miljarder kronor per år enligt Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. Lägg därtill det personliga lidandet. Men en hel del fallolyckor går att förebygga, inte minst med träning och goda vanor. Besök Mötesplats Karidal under vecka 40!
Publicerad 17 september, klockan 08:06

Sidan uppdaterad: 2015-01-19
Publicerad av: 
Ann Lagerwall
0413-623 80


Bookmark and Share

Kontakta oss

Har du några nyhetstips?

Hör av dig till informationsavdelning! Det kan vara nyheter som gäller olika verksamheter inom Eslövs kommun men också tips om roliga och intressanta evenemang som äger rum i kommunen.

Tipsa informationsavdelningen

Beröm/klagomål


Lämna dina synpunkter eller frågor till osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Eslövs kommun, 241 80 Eslöv
Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se
Org.nr: 212000-1173

Besök oss

Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Följ oss