Eslövs kommun

Nyheter från Eslövs kommun

Här hittar du nyheter och andra artiklar som publicerats på Eslövs kommuns hemsidas förstasida under under innevarande år. Söker du äldre nyheter och andra artiklar från kommunen så finns de arkiverade i nyhetsarkivet i vänsterspalten.  

Ta del av test före inköp av belysning
För nionde året i rad testar Energimyndighetens testlab julbelysning. Eslövs kommuns energi- och klimatrådgivare Lisa Lindblad uppmanar eslövsborna att ta del av årets test inför julmånadens belysningsinköp.
Publicerad 27 november, klockan 12:10

Släckt gatubelysning i Holmby
Gatubelysningen i Holmby är släckt på grund av en trafikskada. Styrskåp och en första stolpe i raden av belysning måste bytas. Det kan ta upp till en månad innan problemet är åtgärdat, detta på grund av saknaden av reservdelar. Men Eslövs kommun arbetar för att felet ska avhjälpas tidigare än så.
Publicerad 27 november, klockan 07:52

Folkhälsokonferens i Eslöv Ta del av konferensen för folkhälsa
Att bo bra och att känna sig trygg i sin stad är en viktig del av folkhälsan. Nyligen arrangerades en stor folkhälsokonferens i Medborgarhuset i Eslöv där kommuner, näringsliv och föreningar möttes för att tala om hur ett framgångsrikt folkhälsoarbete kan kombineras med insatser för ökad tillväxt och hur socialt hållbara samhällen byggs. Konferensen går att se i sin helhet, eller i delar i efterhand, här på kommunens hemsida.
Publicerad 27 november, klockan 07:48

Bygglov stänger för att jobba ifatt
Under vecka 49 kommer bygglovsavdelningen i Eslövs kommun att vara stängd för telefonsamtal samt spontana besök. Bygglovstelefonen, via Medborgarcentrum, kommer dock att vara öppen under hela veckan.
Publicerad 26 november, klockan 07:45

Norrevångsklasser i Spänningsökarna
Klass 9a på Norrevångsskolan har tävlat i finalen i årets Spänningssökarna. Klassen kom på en mycket hedrande fjärdeplats med sin briljanta idé "ljudomvandlingstunneln", och vann 10.000 kronor.
Publicerad 24 november, klockan 08:22

Vägarbeten i centrala Eslöv
En hel del vägarbetet pågår just nu i Eslöv. Dessa påverkar trafiken nu i slutet av november till ungefär i mitten av december.
Publicerad 20 november, klockan 07:58

Fler och fler vill bo i Eslöv
Befolkningen ökade under de tre första kvartalen 2015 med 186 personer i Eslövs kommun och uppgick totalt till 32 365 personer den 30 september.
Publicerad 19 november, klockan 13:49

Öppet hus på Bergagymnasiet
Välkomna till Bergagymnasiet i Eslöv! Bergagymnasiets utbildningar presenteras vid Öppet hus lördag den 28 november, lärare och elever medverkar.
Publicerad 18 november, klockan 07:55

Professor Carl-Gustav Bornehag talade om hormonstörande ämnen vid giftkonferensen i Eslöv. Oroväckande och inspirerande konferens
Homonstörande ämnen och kemkalier i miljön — en oroväckande men också inspirerande konferens hölls under tisdagen i Medborgarhusets i Eslöv. 200 åhörare, från främst kommuner och landsting i södra Sverige, fick ta del av och diskuterade det viktiga ämnet om en giftfri miljö — ett måste eller en utopi?
Publicerad 17 november, klockan 16:13

Tänder ljus för alla barn i världen
Västra skolan och Ekebo förskola i Eslöv ska tända ljus för alla barn i världen. På torsdag den 19 november tänder de 380 ljus för att uppmärksamma Barnkonventionen och alla barns lika värde.
Publicerad 17 november, klockan 14:45

Ljuständning i Eslövs kyrka
Svenska kyrkan i Eslöv håller en ljuständningsgudtjänst i Eslövs kyrka tisdag 17 november klockan 16.30 med anledning av attentaten i Paris.
Publicerad 16 november, klockan 16:02

En tyst minut för terrorns offer
Med anledning av händelserna i bland annat Paris hålls idag 16 november en tyst minut klockan 12.00.
Publicerad 16 november, klockan 10:18

Karta över Eslövs kommun med samtliga synpunkter markerade Tack för ert engagemang!
Över 600 personliga möten, drygt 2500 inkomna synpunkter och cirka 75 kartor märkta med såväl allmänna kommentarer om bilden av kommunen i framtiden som smultronställen, otrygga platser och platser som kan utvecklas och bli något annat och något bättre.
Publicerad 13 november, klockan 14:08

Tyck till om din nya lekplats!
Inspirerad av de workshops som har genomförts med barn, föräldrar och andra för den nya temalekplatsen i Trollsjöparken har nu en första skiss tagit fram. Vad tycker du? Tyck till före onsdag den 25 november!
Publicerad 12 november, klockan 13:14

Problem med belysning i Marieholm
På grund av gatuombyggnad på Nygatan i Marieholm har belysningen på gatan kopplats bort. Bortkopplingen påverkar, förutom Nygatan, belsyningen i andra delar av byn åt sydväst. Belysningen kan inte slås på igen förrän ombyggnaden av Nygatan är färdig, detta beräknas till fredag den 20 november.
Publicerad 11 november, klockan 10:27

Anmälningar om lex Sarah på äldreboende
Under oktober har ett tiotal anmälningar om lex Sarah gjorts mot ett äldreboende i Eslövs kommun. Josef Johansson, förvaltningschef för Vård och Omsorg i Eslövs kommun, är bedrövad men också tacksam.
Publicerad 10 november, klockan 15:56

Vägarbeten under resten av året
Flera vägarbeten pågår för fullt och andra kommer till i hela Eslövs kommun under resten av året.
Publicerad 10 november, klockan 14:39

Överförmyndare stänger på onsdag
Överförmyndaren i Eslöv stänger för kontakt via telefon på onsdag den 11 november. Under resten av veckan håller överfömyndaren telefontid som vanligt.
Publicerad 9 november, klockan 08:35

Nytt integrationsboende för unga
Eslövs kommun kommer att öppna ett nytt integrationsboende för ensamkommande barn och ungdomar i delar av Hotell Stensson. Detta beslöt kommunstyrelsen i Eslöv vid sitt senaste sammanträde.
Publicerad 5 november, klockan 12:30

Handboll på högsta nivå
Se Sveriges damlandslag i handboll möta Rumänien i en landskamp i Eslövshallen. Onsdag den 2 december är det dags!
Publicerad 4 november, klockan 12:13

Bli fossilbränslefri du med!
2020 ska Eslövs kommun vara fria från fossilt bränsle. Hur kan du som privatperson bidra? Torsdag den 19 november kan du få tips och råd om hur du kan leva klimatsmart på ett hållbart sätt genom att sänka dina klimatutsläpp.
Publicerad 4 november, klockan 12:02

Möjlighet att bebygga Spritfabriken
Nu har detaljplanen för kvarteret Örnen 4, området för Spritfabriken och Ystadsvägen, i centrala Eslöv vunnit laga kraft. Detta innebär att det nu är möjligt att bygga bostäder och centrumverksamhet på området.
Publicerad 3 november, klockan 14:17

Sista öppna mötet i Örtofta!
Hur är ditt framtida Örtofta och Väggar? Hur vill du leva och bo i Eslövs kommun? Under hösten bjuds allmänheten in till öppna möten i orterna kring Eslövs kommuns framtid. Torsdag den 5 november är det dags för det sista mötet i någon av byarna dit allmänheten är välkommen att delta med synpunkter och tankar. Alla är välkomna till Örtofta och Väggarp!
Publicerad 3 november, klockan 12:33

Ljus i förskolan. Sallerups förskolor vann pris i ljustävling
Stort grattis till Sallerups förskolor Munkebo, Nunnebo, Jonasbo och Toftabo som fått andrapris i den nationella tävlingen Ljus i förskolan. Tävlingen, som utlysts av Svenska fysikerförbundet och Nationellt resurscentrum för fysik, är ett led i firandet av Ljusets år 2015.
Publicerad 2 november, klockan 14:33

Önskemål om graffitivägg i Eslöv
Sätt upp en graffitivägg i Eslöv! Den uppmaningen kommer från en eslövsbo i ett medborgarförslag till Eslövs kommun.
Publicerad 2 november, klockan 10:14

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se