Eslövs kommun

Nyheter från Eslövs kommun

Här hittar du nyheter och andra artiklar som publicerats på Eslövs kommuns hemsidas förstasida under under innevarande år. Söker du äldre nyheter och andra artiklar från kommunen så finns de arkiverade i nyhetsarkivet i vänsterspalten.  

Välkommen på föredrag om solenergi
Tisdag den 10 maj klockan 18.00 kan du träffa Eslövs kommuns energi- och klimatrådgivare och lyssna på föredrag om solceller.
Publicerad 4 maj, klockan 12:30

Framtiden gymnasieskola i Eslöv Nya gymnasieskolan i Eslöv tar form
Eslövs nya gymnasieskola börjar ta form. Byggnaden, som kommer att ligga i hörnet Östergatan-Gasverksgatan på Östra skolans tomt, kommer att bli fyra våningar hög med källarplan. I byggnaden kommer allmänna uppehållsutrymmen, bibliotek, kontor och personalutrymmen att dominera bottenplanet medan basrummen är placerade i de övriga planen.
Publicerad 4 maj, klockan 10:44

Förtydligande för Solvägen
Trots att Solvägen är avstängd, så kan man komma in till Tåbelunds vårdcentral,  Montessorifriskolan, äldreboende med flera. Man kör in via Remmarlövsvägen.
Publicerad 4 maj, klockan 09:13

Champions League-final i Eslövshallen
På lördag den 7 maj är det dags i Eslövshallen! Då spelas den första av två matcher i årets Champions League final i bordtennis. Eslövs AI:s Bordtennis herrar är med och möter AC Pontoise Cergy från Paris.
Publicerad 3 maj, klockan 10:42

Föräldracafé som stöd
Nu kan du som har barn 3-6 år, 6-9 år och för dig som har blivande tonåringar delta vid våra träffar. Vid våra träffar utgår vi från den unika relation som du och ditt barn har.
Publicerad 3 maj, klockan 09:07

Gå med Eslövs kommun i Lunds prideparad
Som första HBTQ-certifierade verksamhet i Eslövs kommun tar Vasagatan 3B initiativet till att sammanföra alla som vill gå med i Lunds Prideparad lördag den 21 maj. Medborgare i Eslöv eller personal i kommunen - Vasagatan 3B vill att alla ska gå med!
Publicerad 2 maj, klockan 14:25

Bli din egen chef i sommar
Bli din egen chef och skapa ditt eget sommarjobb, ensam eller tillsammans med en kompis!. Nu erbjuder Eslövs kommun tolv ungdomar att bli sommarlovsentreprenörer 2016. Sista anmälningsdag är förlängd till den 15 maj.
Publicerad 2 maj, klockan 13:55

Trolleri och tal inviger nytt bibliotek
Kom och kolla in det nya biblioteket i Marieholm! På lördag den 30 april är det dags för invigning med pompa och ståt, ballonger och tal.
Publicerad 28 april, klockan 16:18

Eslöv kommun söker kontaktfamiljer
Som kontaktfamilj tar man emot ett barn i sitt hem, oftast rör det sig om en eller två helger i månaden. Genom kontaktfamiljen får barnets föräldrar avlastning och barnet får en bonusfamilj!
Publicerad 28 april, klockan 16:05

Undersökning ska avgöra rivning
Länsstyrelsen vill låta bevara den gamla kontorsbyggnaden, som en gång tillhörde slakteriet, på Pärlgatan 2 i Eslöv. Men miljö- och samhällsbyggnadsnämnden är tveksam. Byggnaden har fått stå och förfalla sedan 1980-talet då slakteriet la ner sin verksamhet.
Publicerad 27 april, klockan 13:38

Valborgsfirande i kommunen
Nu är våren här! Ja, i alla fall om vi tänker oss att valborgsfirandet, på lördag den 30 april, är startskottet för den varmare delen av året. Valborg firas på lördag på flera håll i kommunen.
Publicerad 27 april, klockan 11:05

Förnämlig femteplats för Eslöv
Eslöv är en av de kommuner i landet som har förbättrat sig mest när det gäller att nå målet om ett fossilt bränsleoberoende. Kommunen hamnade på en förnämlig femteplats ibland de kommuner som kommit längst sedan förra årets mätning. Det visar årets Miljöfordonsdiagnos.
Publicerad 26 april, klockan 10:13

Våfflan öppnar till valborg
Serveringen Våfflan öppnar igen för säsongen till valborg, lördag den 30 april. Våfflan drivs av Eslövs kommun och är sen öppen varje dag hela sommaren.
Publicerad 25 april, klockan 15:52

Från vänster: Carina Gustafsson, Johanna Åström, Julia Andersson, Mats Saurow, Nicklas Gräntz och Anna Lindstrand. Inspirerande specialutbildning inom LSS
För ungefär en vecka sedan kom en inspirerad grupp hem från en resa till Uppsala där de deltagit i en konferens om sex, kärlek och rättigheter. Konferensen riktade sig till personer med LSS-beslut och har blivit startskottet för en specialutbildning som ska leda till att LSS-verksamheten i Eslövs kommun får egna informatörer inom sex och samlevnad.
Publicerad 25 april, klockan 15:32

Tvätta bilen miljöklokt — välj biltvätten!
Att tvätta bilen direkt på gatan innebär att orenat vatten går rakt ut i vår natur. Utnyttja istället de  särskilda biltvättar som numera finns på de flesta orter i landet.
Publicerad 22 april, klockan 11:09

Serva cykel-dagen 23 april 2016
Välkommen till Stora torg i Eslöv lördagen den 23/4 mellan klockan 10-14 för olika cykelaktiviteter!
Publicerad 18 april, klockan 13:35

Clowner på besök hos Kärråkra demenscenter Uppskattat besök av clowner
Kärråkra demenscenter i Eslöv har haft ett mycket uppskattat besök av professionella sjukhusclowner.
Publicerad 18 april, klockan 13:21

Anna-Karin Boije och Johan Andersson undertecknar sina löften till medborgarna. Foto: Carin Svensson-Krüger Här undertecknas löften till medborgarna
Lokalpolisområde Eslöv och Eslövs kommun har signerat en överenskommelse om medborgarlöften till Eslövs medborgare. Bland annat ger parterna ett löfte om att genomföra två riktade trafikinsatser med inriktning oskyddade trafikanter i centrala Eslöv under året.
Publicerad 14 april, klockan 14:15

Dags söka Leaderstöd i Lundaland
Nu är det möjligt att ansöka om stöd för lokalt ledd utveckling genom leadermetoden i området Lundaland, det vill säga i Eslövs (046-området), Kävlinges, Lommas, Lunds och Staffanstorps kommun. Leadermetoden syftar till att människor på lokal nivå tillsammans driver och utvecklar sitt lokala område och på så sätt skapar arbetstillfällen, nya företag och social inkludering som skapar mångfald.
Publicerad 12 april, klockan 14:31

Polisen tar plats i stadshuset
Polisen i Eslöv kommer att finnas representerad i Eslövs stadshus varje onsdag med start den 13 april. Syftet är att öka tillgängligheten till Eslövs kommuns medborgare och polisman Mats Odestål tror själv att han är den förste polisman som delvis ha sin arbetsplats i ett stadshus.
Publicerad 8 april, klockan 13:30

Ändrad torsdag för konsumentrådgivning
Under hela våren finns kommunens konsumentrådgivare, Yvonne Hansen, på Eslövs stadsbibliotek varannan torsdag, normalt ojämna veckor. Men just denna gång är tillfället framskjutet till torsdag den 21 april, i jämn vecka 16.
Publicerad 7 april, klockan 10:37

Sädesärlan såld till Mälö Fastigheter
Nu säljer Eslövs Bostads AB, ebo, fastigheten Sädesärlan intill Eslövs järnvägsstation till Mälö Fastigheter. Försäljningen är det sista steget i den avsiktsförklaring som hösten 2013 tecknades mellan Eslövs kommun, ebo och Mälö Fastigheter och som omfattade ett antal punkter som parterna stegvis ville genomföra.
Publicerad 6 april, klockan 10:46

Lars Persson är ny näringslivschef i Eslöv. Nye näringslivschefen på plats i augusti
Den 8 augusti kan Eslövs kommun välkomna sin nye näringslivschef. Lars Persson arbetar sedan fyra år som omvärldsanalytiker på stadsdelsförvaltningen, avdelningen näringsliv- och destinationsutveckling i Helsingborgs Stad.
Publicerad 5 april, klockan 14:53

Eslöv är Skånes andra bästa heltidskommun
78,6 procent av alla tillsvidareanställda i Eslövs kommun är heltidsanställda. Med den siffran placerar sig Eslöv på andra plats bland kommunerna i Skåne, enligt Sveriges Kommuner och Landstings senaste personalstatistik för 2015. En förbättring med tre placeringar sedan 2014.
Publicerad 5 april, klockan 08:02

Ändrade hastigheter i Kungshult
Från och med 6 april blir det 40 km/h på alla genomfartsgator i Kungshult. Villagator kommer att få hastigheten 30 km/h.
Publicerad 4 april, klockan 13:44

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se