Eslövs kommun

Nyheter från Eslövs kommun

Här hittar du nyheter och andra artiklar som publicerats på Eslövs kommuns hemsidas förstasida under under innevarande år. Söker du äldre nyheter och andra artiklar från kommunen så finns de arkiverade i nyhetsarkivet i vänsterspalten.  

Företagsträff med energitema i Eslöv
Eslövs kommun anordnar lunchseminarium om energieffektivisering i företag måndagen den 4 maj i Medborgarhuset. Seminariet är kostnadsfritt.
Publicerad 1 april, klockan 13:41

Tolv Eslövskonstnärer i konstrunda
Tolv konstnärer i Eslövs kommun deltar i årets Konstrundan MittSkåne. Med några undantag, en samlingsutställning i Medborgarhuset, har de öppet hus under påskhelgen.
Publicerad 1 april, klockan 13:40

Störande fåglar ingen olägenhet
Störande fåglar är ingen olägenhet för människors hälsa. Det förklarar länsstyrelsen och avslår ett överklagande.
Publicerad 1 april, klockan 07:42

Träff om teknikutbildningar i Eslöv
Yrkeshögskolan i Eslöv håller öppet hus om tre teknikutbildningar i Salliushuset, Östergatan 15, den 9 april klockan 17.
Publicerad 1 april, klockan 07:42

Påskmatmarknad vid Billinge
Påskmatmarknad anordnas på Gunnaröds gård mellan Stockamöllan och Billinge på långfredagen klockan 11-14. Tolv producenter medverkar.
Publicerad 1 april, klockan 07:39

Livlig debatt om budgetarbetet
Eslövs kommuns budgetarbete diskuterades livligt vid måndagens fullmäktigemöte. Fullmäktige godkände med 30 röster mot 21 att kommunstyrelsens arbetsutskott ska vara budgetberedning.
Publicerad 31 mars, klockan 13:26

Påskmaskerad i park i Marieholm
Påskmaskerad blir det i Sundelius park i Marieholm torsdagen den 2 april klockan 12. Både utklädda och inte utklädda är välkomna.
Publicerad 31 mars, klockan 13:25

Eslövs överskott 21,3 miljoner
Eslövs kommun fick ett överskott på 21,3 miljoner kronor under 2014. Kommunfullmäktige godkände årsredovisningen vid möte på måndagen.
Publicerad 31 mars, klockan 08:11

Ny områdesindelning för äldre
Från och med denna veckan finns en ny områdesindelning för biståndshandläggarna som tar hand om de äldre i Eslövs kommun.
Publicerad 31 mars, klockan 07:52

Den dolda kvinnomakten och barnen
Utställningen Den dolda kvinnomakten och barnen öppnas i Skarhults slott onsdagen den 1 april. Under påsken blir det gratis guidade visningar.
Publicerad 31 mars, klockan 07:50

Eslövs kommun får ta emot priset för Årets folkhälsokommun Stolt folkhälsokommun fick pris
En stolt grupp från Eslövs kommun fick i fredags ta emot priset för Årets folkhälsokommun 2014 — Den gyllene moroten. Priset tilldelas Eslövs kommun för det långsiktiga och strategiska arbete kommunen bedriver inom folkhälsa.
Publicerad 30 mars, klockan 08:03

Äggjakt för barn i Stockamöllan
Äggjakt för barn anordnas av Möllerikeföreningen i Stockamöllan på långfredagen klockan 13.30. Godisägg är gömda på lekplatsen vid Smidarevägen.
Publicerad 29 mars, klockan 16:45

Ny starttid för kommunfullmäktige
Måndagen den 30 mars är det premiär för kommunfullmäktiges nya starttid, 18.00. Då uppmärksammas att Eslöv är årets folkhälsokommun.
Publicerad 29 mars, klockan 16:41

Earth Hour med fackeltåg och musik
Fackeltåg och musik är ett par inslag när klimatmanifestationen Earth Hour genomförs i Eslöv på lördag. Ljusen ska släckas under en timme.
Publicerad 27 mars, klockan 14:06

Alexandra von Schwerin Den dolda kvinnomakten Årets bok
Den dolda kvinnomakten med Alexandra von Schwerin, Skarhult, som redaktör är Årets bok om svensk historia 2014.
Publicerad 27 mars, klockan 07:21

Färre platser i vård- och omsorgsboende
Vård- och omsorgsnämnden i Eslöv vill minska antalet platser i vård- och omsorgsboende och använda lokalerna till korttidsplatser.
Publicerad 26 mars, klockan 13:14

Utbildning om föräldraengagemang
Specialcoachning från sidolinjen, kränkta domare, trakasserade motspelare, cafévärdar, oumbärliga chaufförer och välbehövliga sponsorer.
Publicerad 26 mars, klockan 11:16

1000 kilo smör till Eslövs skolelever
Smör är inte så populärt bland grundskolelever som Eslövs kommun räknade med när valfrihet infördes för ett år sedan.
Publicerad 26 mars, klockan 07:03

Vårstädning av gatorna i Eslöv
Våren är här och vårstädningen av gatorna i Eslöv, Löberöd och Marieholm pågår. Hus- och fastighetsägare i orterna kan passa på att sopa ut grus från trottoarerna till gatorna där sopbilen kan komma åt det.
Publicerad 26 mars, klockan 07:03

Dags att ansöka om svensk flagga
Kultur- och fritidsnämnden i Eslöv delar årligen ut fem svenska flaggor till personer i Eslövs kommun. Nu är det dags att ansöka.
Publicerad 25 mars, klockan 07:10

Sjunga eller göra cirkuskonster?
Vill du spela teater, dansa, spela ett instrument, göra cirkuskonster, göra film/animation, skapa konst, sjunga eller spela i pop/rockband? Välkommen till Öppet hus på Eslövs Kulturskola på torsdag 26 mars!
Publicerad 25 mars, klockan 07:10

Ökad avfallsmängd i Mellanskåne
Avfallsmängden per invånare i Mellanskåne ökar. Förra året var mängden hushållsavfall 250 kilo per invånare, en ökning med ett kilo jämfört med året före.
Publicerad 24 mars, klockan 12:37

Vill du testa gå på glödande kol?
Den 28 mars, under Earth Hour har du möjlighet att kostnadsfritt prova att gå på glödande kol! Earth Hour är en årlig global klimatmanifestation där människor och städer uppmanas att släcka ljuset under en timme.
Publicerad 24 mars, klockan 07:36

Målet är en giftfri förskola
Eslövs kommuns arbete med att minimera exponeringen av kemikalier på våra förskolor fortsätter. Eftersom yngre barn är mer känsliga och mer utsatta än äldre barn, är det just förskolan som just nu prioriteras. En hälsosam förskola handlar om allt från mat och leksaker till städning och lekmaterial.
Publicerad 23 mars, klockan 13:04

Konsert med Septemberkören
Septemberkören tillsammans med solister och stråkensemble framför Stabat Mater av Giovanni Pergolesi i Eslövs kyrka 25 mars.
Publicerad 23 mars, klockan 13:04

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se