Eslövs kommun

Nyheter från Eslövs kommun

Här hittar du nyheter och andra artiklar som publicerats på Eslövs kommuns hemsidas förstasida under under innevarande år. Söker du äldre nyheter och andra artiklar från kommunen så finns de arkiverade i nyhetsarkivet i vänsterspalten.  

SM i fälttävlan i Flyinge
Hästar, hästar och åter hästar! Vecka 29, den 13-19 juli, arrangeras en stor en fälttävlansvecka i Flyinge. Förhoppningen från arrangören, den ideella föreningen Swedish Eventing, är att hela veckan ska bli en "tillsammansupplevelse" för alla.
Publicerad 3 juli, klockan 11:28

Möllans dag firas med visningar
Möllans dag firas söndag den 5 juli i Haga kvarn och Hammarlunda kvarn. På båda platserna anordnas visningar.
Publicerad 3 juli, klockan 08:58

Fladdermöss inventeras nattetid
För ett tag sedan satte inventeringen av fladdermöss igång i Eslövs kommun. Nu har kommunens inventerare påbörjat perioden när han ska köra runt i kommunen för att kunna finna så många som möjligt av de 19 fladdermössarter som finns i Sverige just i Eslöv.
Publicerad 2 juli, klockan 16:00

Spektakulär nycirkus på baden
Kollektiv Knaster bjuder på en kort spektakulär nycirkusshow med knasiga tricks och hisnande akrobatik. Kommande helg finns de på friluftsbaden i både Eslöv och Marieholm.
Publicerad 2 juli, klockan 08:07

Nominera till byggnadsvårdspris
Nominera till Eslövs Byggnadsvårdpris! Priset ska delas ut till fysisk person, företag eller organisation Syftet med priset är att uppmärksamma insatser inom byggnadsvården i Eslövs kommun. Nominera före torsdag den 20 augusti.
Publicerad 1 juli, klockan 14:03

Bygglov på biblioteket tar semester
Under juli månad är det sommaruppehåll för bygglovsfrågor på Eslövs stadsbibliotek. Den 6 augusti är bygglovshandläggare tillbaka på biblioteket.
Publicerad 30 juni, klockan 14:30

Nassim al Fakir till Trollsjökväll
Nassim al Fakir kommer till Trollsjökväll för barn på torsdag den 2 juli. Klockan 18.00 står han på scenen för att underhålla såväl stora som små barn!
Publicerad 29 juni, klockan 14:26

Nominera till Eslövs miljöpris 2015
Eslövs kommun delar tillsammans med Skånska dagbladet ut Eslövs miljöpris. Priset ska gå till en person, ett företag, en organisation eller en förening som utmärkt sig på ett positivt sätt i arbetet för en bättre miljö.
Publicerad 26 juni, klockan 12:41

Bild på nya Ekevallahallen som växer fram mellan Västra skolan/Ekenässkolan och Trollsjöområdet. Nya hallen växer fram
Tidplanen håller och strax före julhelgen kan Eslövsborna räkna med att nya Ekevallahallen står färdig för att tas i bruk.
Publicerad 26 juni, klockan 08:37

Trollsjökväll för barn
Välkomna till årets första Trollsjökväll för barn ikväll, 25 juni 15.30–19.00. Eftermiddagen bjuder på barnaktiviteter och 18.00 blir det Barnens show med Farzad och Julia.
Publicerad 25 juni, klockan 10:18

Bild på Camilla Lilliehöök I Eslöv kan vi matematik!
Då: en negativ trend där fler och fler elever i årskurs 9 inte nådde målen för godkänt betyg i matematik. Nu: en matteverkstad där mattetåget leker in kunskapen hos eleverna och gör att de knäcker den viktiga mattekoden. Resultat - en kommunal grundskola där eleverna i årskurs 9 visar toppresultat i matematik.
Publicerad 25 juni, klockan 10:18

Familjeflygdag i Eslöv inställd
Flygdagen i Eslöv, som skulle ha arrangerats lördagen den 27 juni, är inställd. Under dagen skulle Eslövs flygfält ha fyllts med flyg, både i luften och på marken, men tyvärr blir det inget av detta i år.
Publicerad 25 juni, klockan 08:00

Givande diskussioner om Eslövs centrum
Första etappen i arbetet med en plan för utveckling av Eslövs centrum är klar. Vårens arbete har främst handlat om att samla in tankar och synpunkter om hur centrum kan utvecklas.  
Publicerad 24 juni, klockan 13:26

Dragspelstoner vid Trollsjön
Populära dragspelslåtar framförs när Stefan Persson bjuder på dragspelskonsert vid Trollsjön, söndag den 28 juni. Det är sjätte året i rad som Stefan Persson besöker Eslöv i sommarskrud.
Publicerad 24 juni, klockan 10:52

Hemvärnets Musikkår till Kanada
Hemvärnets Musikkår Eslöv åker inom kort till Kanada för att delta i The Royal Nova Scotia International Tattoo i Halifax. Evenemanget är ett av världens största inomhustattoon och har årligen en publik på 50 000 besökare samt 20 miljoner TV-tittare i Nordamerika.
Publicerad 24 juni, klockan 10:52

Helt kvarter kan bli bostäder
Eslövs kommun inleder nu markförhandlingar med fastighetsägaren Stena Fragmentering AB om att få tillgång till kvarteret Gäddan 41, längs Ringsjövägen, där bolaget har sin verksamhet. På området kan byggas bostäder.
Publicerad 23 juni, klockan 13:05

Loppis och Danne Stråhed i Harlösa
Loppis och musik förgyller Harlösa nästa helg, den 27-28 juni. Loppmarknaden hålls båda dagarna, på lördagen står Scotts orkester på scenen medan Danne Stråhed & Dynamo intar scenen på söndagen.
Publicerad 23 juni, klockan 12:58

Musikunderhållning på Mötesplats Karidal
Varmt välkommen till caféet på Mötesplats Karidal torsdag 25 juni klockan 15.00 för terminens sista samkväm. Rasmus Gerdin står för musiken.
Publicerad 23 juni, klockan 10:04

Anmäl dig till Eslövspanelen!
Till hösten startar Eslövs kommun Eslövspanelen, ett nätbaserat verktyg för att samla in synpunkter och tankar om kommunens framtida utveckling. Eslövspanelen är en del i arbetet med att samla in underlag till Översiktsplan — Eslöv 2017.  
Publicerad 22 juni, klockan 16:36

Bild på Marie Hansson, sjukgymnast Utbildning stöd för arbete i vården
Under det gångna året har sjukgymnast Marie Hansson utbildat närmare 800 anställda inom Vård och Omsorg i Eslöv i förflyttningsteknik och belastningsergonomi.
Publicerad 22 juni, klockan 15:07

Bussar till och från Skarhults slott
Varje söndag i juli går bussar till och från Eslöv till Skarhults slott där utställningen "Den dolda kvinnomakten och barnen" pågår till och med den 20 september.
Publicerad 22 juni, klockan 14:06

Vi önskar alla Glad Midsommar!
Fira midsommar med sång, dans och midsommarstång! I Eslövs kommun firar vi vid Trollsjön, i Stockamöllan och Marieholm.
Publicerad 18 juni, klockan 14:08

Ta del av turistinformation
På Eslövs Stadsbiblioteket hittar du fortfarande turistinformation men numera genom den nya organisationen för besöksnäringen, MittSkåne. På en rad andra ställen i de tre medlemskommunerna, Eslöv, Höör och Hörby, finns också en stor del av turistinformationen att ta del av för dig som önskar.  
Publicerad 18 juni, klockan 13:31

Fler invånare ger ökad budget
Eslövs kommuns totala budget för 2016 beräknas bli 1 723 miljoner kronor. Ökningen från årets totala budget, som är 1 644 miljoner kronor, beror bland annat på att invånarna i Eslövs kommun blir fler och fler.
Publicerad 17 juni, klockan 16:22

Se upp! Snart kommer tåget!
Från slutet av juni till och med augusti i år går tåg mellan Eslöv och Teckomatorp. Men innan tågen kommer gör Trafikverket reparationsarbete på järnvägen. Under arbetet stängs periodvis vissa vägar av, och trafiken leds om. För att komma rätt, följ aktuell orange vägvisning under arbetstiden.
Publicerad 17 juni, klockan 10:46

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se