Eslövs kommun

Nyheter från Eslövs kommun

Här hittar du nyheter och andra artiklar som publicerats på Eslövs kommuns hemsidas förstasida under under innevarande år. Söker du äldre nyheter och andra artiklar från kommunen så finns de arkiverade i nyhetsarkivet i vänsterspalten.  

Elisabeth Ingemarsson går i pension efter 42 år på Ekenässkolan. Foto: Monica Cederholm/Eslövs kommun Pensionär efter 42 år på Ekenässkolan
Jorden runt i 15 varv — så mycket har Elisabeth Ingemarsson pendlat mellan hemmet i Tågarp och arbetet som lärare på Ekenässkolan i Eslöv. Nu går Elisabeth Ingemarsson, efter 42 år i Eslövs elevers tjänst, i pension.
Publicerad 31 augusti, klockan 14:22

Folkhälsoarbetets nya arenor
Eslövs kommun bjuder tillsammans med Region Skåne in till en folkhälsokonferens den 19 november i Medborgarhuset i Eslöv. Folkhälsoarbetets nya arenor – Hur skapar vi tillväxt utan att tappa någon på vägen?
Publicerad 31 augusti, klockan 10:50

E som i Eslöv
— en mjuk krock mellan humor, kunskap och dårskap

"E som i Eslöv" är en kreativ och lekfull humorföreställning med vetenskaplig touch som sätts upp vid tre tillfällen på Eslövs folkhögskola i höst.
Publicerad 28 augusti, klockan 15:11

Eslöv satsar på basket!
Under hösten gör Skånes basketbollförbund tillsammans med Eslövs kommun en basketsatsning i kommunens mellanstadieskolor. Har du ett stort intresse för basket och vill vara med och utveckla en rolig barn- och ungdomsverksamhet i Eslöv? Kontakta då Eslövs kommun!
Publicerad 28 augusti, klockan 14:58

Nytt personligt ombud i Eslöv
Från 1 september tar Eslövs kommun själv över ansvaret som personligt ombud. Det nya personliga ombudet heter Hans Westerlund och har arbetat inom Eslövs kommun tidigare som personligt ombud.
Publicerad 28 augusti, klockan 09:26

Ny chef för Vård och Omsorg
Josef Johansson, förvaltningschef för Arbete och Försörjning, blir ny förvaltningschef för Vård och Omsorg i Eslöv. Från månadsskiftet oktober-november tar han över chefstjänsten från Ann Letorp.
Publicerad 27 augusti, klockan 16:42

Trumpetarbostället i Billinge. Foto: Ulf Axelsson Livsgärning får byggnadsvårdspris
Lennart Gunnarsson, Trumpetarbostället i Billinge, får ta emot Eslövs Byggnadsvårdpris 2015. I motiveringen till beslutet står bland annat "Genom Lennart Gunnarssons gärning och omsorg lever byn, dess namn, historia och byggnader vidare för framtiden".
Publicerad 27 augusti, klockan 10:46

Utbildning för nya ställföreträdare
Vid tre tillfällen under hösten kommer överförmyndarnämnden i Eslöv att erbjuda utbildningar för gode män och förvaltare.
Publicerad 26 augusti, klockan 13:56

Helldorado i Medborgarhuset
På lördag den 29 augusti kommer Helldorado Rockfest 2015 att skaka om Medborgarhuset. Välkommen till årets rockfest i Eslöv!
Publicerad 26 augusti, klockan 10:58

Medborgarförslag om hastighet
Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden behandlade vid sitt första sammanträde efter sommarlovet tre olika medborgarförslag om hastighetsbegränsning till högst 40 kilometer i timmen på Trehäradsvägen i Eslöv.
Publicerad 25 augusti, klockan 15:23

Öppna möten om Eslövs framtid
Hur är ditt framtida Eslöv? Vad är bra idag? Vad saknas? Vad ska vi utveckla? Under hösten bjuds allmänheten in till öppna möten i orterna kring Eslövs kommuns framtid. Första orten ut är Stehag dit intresserade välkomnas onsdag den 2 september. Alla är välkomna med tankar och idéer.
Publicerad 25 augusti, klockan 10:37

Välkommen till årets Därför:Eslöv
Den 3-5 september samlar vi Eslövs företag, utbildningar och föreningar för årets upplaga av Därför:Eslöv.
Publicerad 25 augusti, klockan 10:37

Familjedag om dyslexi
Dyslexiföreningen Runstenen i Hörby bjuder till familjedag med föreläsningar och livemusik vid Trollsjön i Eslöv på lördag den 29 augusti.
Publicerad 24 augusti, klockan 11:19

After work på Mötesplats Karidal
Nybliven pensionär, snart pensionär eller rent av veteran? Välkommen på afterwork på Mötesplats Karidal måndagen den 14 september klockan 17.00–19.00.
Publicerad 24 augusti, klockan 09:12

Misstänkt barnskötare har arbetat i Eslöv
Den barnskötare i Kristianstad kommun som har blivit häktad, misstänkt för övergrepp mot barn, har tjänstgjort inom barnomsorg och skola i Eslövs kommun. Under ett år, 2002-2003, arbetade han totalt 64 dagar på olika förskolor och grundskolor i kommunen.
Publicerad 21 augusti, klockan 16:31

Sista chansen bada utomhus
Friluftsbadet i Eslöv har öppet för sommaren endast några dagar till. Till och med söndag den 23 augusti går det att nyttja bassängerna och beachvolley-planen utomhus.
Publicerad 20 augusti, klockan 13:31

Värmen ger ökad risk för brand
Sommarvärmen ökar risken för att bränder ska uppstå. Tänk dig för innan du eldar i skog och mark, uppmanar Räddningstjänsten Syd. Just nu råder inte eldningsförbud, men det är mycket torrt i skog och mark.
Publicerad 19 augusti, klockan 12:46

Lär känna din stad med museiföreningen
Eslöfs Museiförening bjuder tre lördagar i rad till tre spännande föredrag om tre intressanta fastigheter i centrala Eslöv. Första föredraget i serien "Lär känna din stad" ges på lördag den 22 augusti.
Publicerad 19 augusti, klockan 11:56

Se film under bar himmel
Att se film under bar himmel är precis lika mysigt som det låter. På fredag den 21 augusti visas utomhusbio i Eslöv och på lördag den 22 augusti tar Harlösa vid. Filmen börjar när solen börjar gå ner.
Publicerad 19 augusti, klockan 11:49

163 nya invånare i Eslöv!
Nu är vi 32 342 invånare! Under årets första halvår ökade befolkningen i Eslövs kommun med 163 personer vilket är fler än vad kommunens politiska ledning ens vågats hoppas på.
Publicerad 18 augusti, klockan 13:50

Eslöv klättrar i Miljöaktuellts ranking
För andra året i rad klättrar Eslövs kommun upp ytterligare 12 hål i Miljöaktuellts ranking  där man mäter aktivitet och ambition inom miljöområdet i Sveriges alla kommuner.
Publicerad 18 augusti, klockan 10:56

Boka in höstens mässa!
Lördagen den 10 oktober anordnas Energi- och klimatmässa
på Medborgarhuset. Ta del av till exempel allt om elcyklar och kaminer. Boka datumen redan nu!

Publicerad 17 augusti, klockan 15:53

Ta chansen nominera till miljöpriset
Sista dagen att nominera till Eslövs miljåpris 2015 är måndag den 17 augusti! Eslövs kommun delar tillsammans med Skånska dagbladet ut Eslövs miljöpris. Priset ska gå till person, företag,  organisation eller förening som utmärkt sig på ett positivt sätt i arbetet för en bättre miljö.
Publicerad 13 augusti, klockan 11:33

Lärlingsprogram lockar på Bergagymnasiet
Flera program på Bergagymnasiet i Eslöv har fullt intag enligt antagningsstatistiken inför den kommande skolstarten. Speciellt glädjande är att el- och energiprogrammet och vård- och omsorgsprogrammet har i dagsläget så många sökande som skolan kan ta emot.
Publicerad 13 augusti, klockan 11:30

Beklagar fel i omsorgsfaktura
Barnomsorgsfakturorna för juni för barn födda 2009, 2010 och 2011 med mer än 15 timmars omsorgsbehov har blivit fel.
Publicerad 12 augusti, klockan 16:32

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se