Eslövs kommun logotyp

Frukostklubben

Syftet med projektet Frukostklubben är att stärka ungdomarna i positiv riktning, bidra till en sundare livsstil, skapa rutiner, samt att hitta en väg att föra en dialog kring skolprestation och välmående. Målet är att kommunens skolungdomar ska orka prestera mer i skolan, må bättre och på så sätt utveckla en bättre självinsikt.

Projektet genomfördes under skolåret 2013-2014 och innebar att eleverna på Bergagymnasiet erbjöds frukost vid åtta tillfällen per termin. Dessutom genomfördes ett antal föreläsningar där just mål som fanns kopplade till projektet, konsumtions av energidryck, sömn, frukostvanor och bruk av beroendeframkallande medel, diskuterades.

Upplevd ohälsa bland ungdomar
I bakgrunden för projektet finns bland annat statistik från rapporten Folkhälsorapporten Barn och unga 2012 (Region Skåne) som visar att energidrycker och droger används ibland ungdomar och att det finns upplevd ohälsa bland våra unga.

Syftet var därför att utmana ungdomarna i deras föreställningar kring bland annat energidrycker och matvanor. I projektet fanns också en vilja att stärka ungdomarna att stå emot även andra droger och beroendeframkallande medel. Detta som i sin tur kan leda till att vi får färre ungdomar på sikt som hamnar i ett missbruk, som har sömnproblem eller som har dåliga matvanor.

Frukost inom fem år
Inom en femårsperiod är förhoppningen att skolor i Eslöv ska kunna erbjuda gratis frukost till sina elever, minst en gång i veckan. Detta ska vara implementerat i organisationen och rymmas inom ramen för ordinarie budget.

KONTAKTA OSS

Projektledare:

Camilla Stoltenberg
camilla.stoltenberg@eslov.se

Dan Ljungdell
dan.ljungdell@eslov.se

Beröm/klagomål

Lämna dina synpunkter till osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mera läsning

Ta del av projektplanen:

FrukostklubbenPDF (pdf, 843.1 kB)

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler