Eslövs kommun logotyp

Samverkansgruppen "Örat mot marken"

"Örat mot marken" är en samverksansgrupp där Eslövs kommun tillsammans med polis och räddningstjänst långsiktligt ska arbeta för att skapa ett tryggare Eslöv. Som förebild för gruppens arbete står ett motsvarande projekt vid stadsdel Rosengård i Malmö.

Gruppen träffas cirka 30 minuter varje fredag och utbyter erfarenheter och diskuterar fram gemensamma åtgärder för att öka tryggheten för Eslövs medborgare. I nätverket ingår arbetsledare från skolan och för verksamheter med personal som är ute och rör på sig i kommunen på kvällar, nätter och helger, såsom hemvård och socialtjänst, för att berätta om sina iakttagelser.

Dessutom ingår personal från fastighetsförvaltning, gatukontor och kommunens egna bolag såsom renhållningsbolag och bostadsbolag. Representanter från polis, räddningstjänst och bevakningsbolag deltar också varje vecka.

Resultatet av gruppens arbete har blivit att hanteringen av en rad incidenter har kortats väsentligt i kommunen. Mottot för gruppen är "Tillsammans ser och hör vi mycket mer än var och en för sig."

Samverkansgruppen bildades i augusti 2010 sedan Eslöv drabbats av flera omfattande bränder. Bland annat totalförstördes Norrevångshallen, idag ersatt med Eslövshallen, i en brand i början av juni det året.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler