Eslövs kommun logotyp

Uppstart för Uppstart Eslöv

Uppstart Eslöv ska skapa jobb och öka möjligheterna till framgångsrikt företagande. Representanter för näringslivet sa enhälligt ja till att en stiftelse ska bildas och leda arbetet i Uppstart Eslöv.

60-talet personer kom när Eslövs kommun onsdagen 20 augusti arrangerade ett informationsmöte i Medborgarhuset om Uppstart Eslöv. Dan Olofsson och Luciano Astudillo, som 2011 startade Uppstart Malmö, medverkade tillsammans med Erik Penser och Bo Håkansson.

- Vi diskuterade problemet med utanförskap och vad som kunde göras, berättade Dan Olofsson om bakgrunden till Uppstart Malmö. Det är företagarna som är proffs på att skapa nya jobb. Därför samlade vi en grupp företagare och diskuterade hur vi kunde dra vårt strå till stacken.

Uppstart Malmö har sedan starten för tre år sedan fått 1 200 personer i arbete genom tre sätt att arbeta. Det första är att stödja företag som vill växa. Det kan vara stöd med kapital och stöd med rådgivning. Den andra delen är uppsökande verksamhet för att hjälpa arbetslösa med utbildning eller jobbsök och det tredje ett samarbete med bemanningsföretag.

- Överlag har det gått väldigt bra, sa Dan Olofsson. Vi gör nytta för företagen och vi gör nytta för människorna. Det handlar om att få ett gäng på åtta-tio-tolv personer som gemensamt jobbar för det.

- Eslöv passar väl in i mönstret, sa Erik Penser. I Eslöv har vi politikerna på vår sida. De arbetade på ett bra sätt vid Åkermans nerläggning och har också gjort det när Felix dragit ner.

Uppstart Eslöv ska drivas av en stiftelse med representanter från näringslivet. Mötesdeltagarna var överens om att en stiftelse ska bildas och Bo Håkansson utsågs till ordförande i den.

Eslövs kommuns näringslivsutskott diskuterade Uppstart Eslöv vid ett möte på torsdagen. Utskottet gav kommundirektör Eva Hallberg i uppdrag att ta fram ett förslag till avsiktsförklaring, som ska behandlas av kommunstyrelsen i början av september.

- Vi är positiva till Uppstart Eslöv, säger ordföranden Cecilia Lind. Efter den positiva responsen från näringslivet är vi övertygade om att vi är på rätt väg.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler