Eslövs kommun logotyp

Billinge föreläsningsförening

Billinge församlingshem

Föreläsningarna är på församlingsgården i Billinge klockan 19.30. Kontaktperson: Jan Sonesson, 0413-54 41 27, sonesson.jan@telia.com

14/2 ”Cirkeln är sluten- en unik släktforskning”. Eleanor Sander, V. Torup, berättar om de 140 Amerikabrev som blev en släktsaga. Breven skrevs mellan 1888 och 1956. Eleanor är född i Canada. Förfäderna har rötter i V. Torup och S:a Unnaryd.

28/2 ”Välfärdsbrott – vår tids nya brottslighet.” Kerstin Ivarsson och Johan Andersson, Lund, besöker oss. En läkare och en fd. polis som berättar och visar bilder om hur den organiserade brottsligheten har gått från bankrån till assistansbedrägerier, bidragsbrott, skattebrott och falska företag. Händelserna är kopplade till deras spänningsroman ”Råttan”.

14/3 ”Lennart Kjellgren och den skånska visan.” Roland Gottlow, Höör berättar, sjunger och spelar Kjellgrens musik runt ett mellanskånskt småbrukarhem. Kjellgren var en TV-personlighet och vissamlare.

28/3 ”Ett alldeles ovanligt vanligt liv.” Bengt Grewin, Göteborg, visar dokumentärfilm och berättar om sin mormor Betty Happstadius. Filmen spelades in då Betty var 102 år och levde på Trollsjögården. Den svenska torvindustrins uppgång och fall behandlas. Bilder bland annat från Rönneholms Mosse .

5/5 Vårexkursion till Heagården, Munka Ljungby Samling på Skolgården Billinge kl. 13.00 för avfärd. Guidning på gården av Bengt-Åke Bengtsson. Vi får se museum med boningshus, jordbruksredskap, bysmedja, brandbilar, manufakturaffär, och polismuseum .

Datum

onsdag 14 februari kl. 19.30 - 00.00

Plats

Församlingsgården i Billinge

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler