Eslövs kommun logotyp

Bredband via fiber på landsbygden

För att vår landsbygd i framtiden ska vara attraktiv för människor och näringsliv är tillgång till riktigt bredband via fiber en förutsättning.

Byanätsfoum
Byanätsforums mål är att förenkla för byanäten, möjliggöra kontakter och samarbeten, samt diskutera utmaningar för bredbandsutbyggnad på landsbygden. Oavsett om man är i planeringsfasen, under byggnation eller redan står klara är man välkommen att kostnadsfritt delta i Byanätsforum och därmed bidra till att stärka byanäten i Sverige.
Byanätsforumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fiberkartan

Ett verktyg för fiberföreningar som följer socken- eller byanätsmodellen och som på ett enkelt sätt vill projektera för hur fiberkabel skall dras i området och vilka fastigheter som skall anslutas till fibernätverket. Verktyget är GRATIS för fiberföreningar att använda.
Mer information om Fiberkartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bra hjälp till dig som vill bygga bredband på landsbygd

I broschyren "Bredband på landsbygdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster" finns vägledning samt många tips som underlättar för att bygga fiber och få ett framtidssäkert bredband. Skriften är ett samarbete mellan många aktörer och sammanhållande har varit Bredbandsforum. Då man ska bygga ett så kallat Byanät på landsbygden finns EU-bidrag, som täcker stora delar av investeringen, att söka från Länsstyrelsen.

Bredbandskartan

Bredbandskartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se tillgången till bredband där folk bor och arbetar. Du kan se tillgången till olika tekniker (fiber, kabel-tv, xDSL, 3G etc) och olika hastigheter. Dessutom kan du hitta information om nätägare, det vill säga aktörer som äger mobilsändare eller fibernät i närheten av en viss plats. Kartan innehåller endast information om tillgång till bredband där folk bor och arbetar. Du kan alltså inte hitta information om mobilnätens yttäckning här.

Sidan uppdaterad: 2016-10-28

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler