Eslövs kommun logotyp

Slutar efter 29 år i kommunen

Efter 29 år som anställd i Eslövs kommun, de nio senaste som förvaltningschef för Miljö och Samhällsbyggnad, slutar Ingela Lundqvist för ett nytt chefsjobb på länsstyrelsen i Malmö.

Ingela Lundqvist, förvaltningshef på Miljö och Samhällsbyggnad.

Ingela Lundqvist, förvaltningshef på Miljö och Samhällsbyggnad, slutar i Eslöv efter 29 år.

– Jag har alltid trivts i Eslöv men bestämde mig för en tid sedan att om jag hittar ett jobb som verkar lika roligt som det jag har här i Eslöv så ska jag söka det. Det gjorde jag, sökte det och fick det, konstaterar Ingela Lundqvist.

Ingela Lundqvist började i Eslövs kommun som miljöinspektör och därefter blev hon miljöchef. Sedan 2009 är hon chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen som ansvarar för bland annat bygglov, miljö- och hälsoskydd, gator/vägar/trafik/park, bostadsanpassning, naturvård och energifrågor.

Vad har gett dig mest under åren i Eslöv?

– Jag har hela tiden haft utvecklande arbetsuppgifter vilket jag har uppskattat mycket, jag har kunnat ta ansvar och påverka. Men framförallt har jag alltid haft ett väldigt gott samarbete med mina närmaste medarbetare och andra kollegor i organisationen. Sedan jag blev förvaltningschef har jag också arbetat nära politiken vilket har varit väldigt intressant, säger Ingela Lundqvist.

Hur har Eslövs utvecklats under de här åren?

– Det riktigt stora är den tekniska utvecklingen, när jag började i kommunen hade vi inga datorer och inga mobiltelefoner. Men jag tycker synen på miljöfrågorna har förändrats genom åren, miljöfrågorna har blivit allt viktigare.

– Även myndighetsarbetet inom bygglov, miljöbalken och livsmedel har utvecklat mycket, framförallt de senaste åren.

Nu blir Ingela Lundqvist alltså chef för länsstyrelsens naturvårdsenhet som bland annat ansvarar för Skånes nationalparker och naturreservat.

Vad ser du fram emot i det nya jobbet?

Det ska bli spännande är att få hela Skåne som sitt arbetsfält, och att så klart få vara med och värna om och utveckla våra naturreservat och nationalparker.

– Men det ska också bli intressant att få lära känna en ny organisation med dessa medarbetare och få se hur de arbetar med till exempel personal- och budgetfrågor.

Ett nytt steg i livet. Ingela Lundqvist vill som avslutning gärna passa på att tacka alla hon mött genom åren i Eslöv; medarbetare, kollegor och politiker.

– Och Eslövs medborgare såklart, jag har mött många i flera olika sammanhang. Alla har tillsammans gjort att jag i alla år har trivts väldigt i Eslöv, konstaterar Ingela Lundqvist.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler