Eslövs kommun logotyp

Mark för nya förskolor i Örtofta och Stehag

Mark till en ny förskola i Örtofta och även mark för en ny förskola i Stehag. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde förordade utskottet ett markområde i varje samhälle för utbyggnad av nya förskolor.

I Örtofta är det ett markområde nedanför Klockarevägen mot Kävlingeån som föreslås bli plats för en ny förskola. Valet av område är förenligt med intetionen för orten i Eslövs kommuns översiktsplan, där finns en nyanlagd gång- och cykelväg mot stationen och omgivningarna kan ge förskolan en fin och uppvuxen utemiljö.

– Det känns bra att vi har lokaliserat ett område i Örtofta som kan ge oss en ny förskola på orten, det är väldigt viktigt. Nu går vi vidare i förhandling med fastighetsägaren, konstaterar Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Eslöv.

I Stehag är det ett område i den sydöstra delen av samhället som kommunstyrelsens arbetsutskott gärna ser som plats för en ny förskola på orten. Ett alternativ som har diskuterats är att bygga där Gya förskola idag ligger men kommunstyrelsens arbetsutskott ser hellre att det byggs en ny förskola på exploateringsområdet vid Kornvägen-Rapsvägen i Stehag.

– Att välja den här platsen ger oss en förskola placerad i en annan del av Stehag. Med detta får vi en förskola i vardera del av samhället, vilket ökar tillgängligheten och det är väldigt positivt, menar Johan Andersson.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler