Eslövs kommun logotyp

Unga för Ungar och Gasverket flyttar ut

Unga för Ungar är tillbaka i sommar! Och i år kommer aktiviteterna för kommunens barn och ungdomar förläggas i förutom Rönneberg, Berga och Sallerup i Eslöv också Löberöd och Marieholm. Dessutom kommer Gasverket att flytta ut – i minibuss.

- Det är jätteroligt att vi uppmärksammas med dessa pengar även i år så att vi kan ge ungdomarna en riktigt meningsfull sommar, konstaterar Ermina Mujdzic, verksamhetschef för Mötesplats Gasverket i Eslöv.

Det är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor som för andra året i rad ger Eslövs kommun drygt 600 000 kronor med just förbehållet att pengarna ska stötta aktivitetsutbudet för barn och unga i kommunen.

Tre veckor vardera från nästa vecka, måndag till onsdag, på Rönneberga, Berga och Sallerup. Varje torsdag i Marieholm och varje fredag i Löberöd under de nio veckorna kommer Unga för Ungar att bjuda på allehanda aktiviteter. Det mesta ska kunna genomföras utomhus men skulle vädret känns väl olustigt så stöttar Eslövs Bostads AB med lokaler på varje område.

Exempel på aktiviteter är sumobrottning, pyssel, musik, vattenkrig, skattjakt, cirkus och besöker ungdomarna gör både polisen, räddningstjänsten, biblioteket och en kurator.

Unga för Ungar vänder sig till unga mellan sex och 15 år. Inför sommarens aktiviteter är två projektledare redan anställda och 15 feriearbetare kommer också att knytas till projektet. Aktiviteterna pågår mellan klockan 11.00 och 15.00 enligt följande schema:

Vecka 25, 26, 27 på Rönneberga måndag-onsdag .
Vecka 28, 29, 30 på Sallerup måndag-onsdag.
Vecka 31, 32, 33 på Berga måndag-onsdag.
Vecka 25-33 i Marieholm torsdagar
Vecka 25-33 i Löberöd fredagar. 

Fullständigt program för sommaren har också delats ut i samtliga skolklasser i kommunen.

Men sommaren i Eslöv är inte bara Unga för Ungar. Från vecka 26 flyttar Gasverket ut med sin minibuss och den kommer att stanna till på flera olika platser i både Eslöv och byarna. Bussen kommer att vara laddad med bollar, kubb, musik, filtar, pyssel och gratis WIFI.

- Vi kommer att vara igång till och med vecka 32 och det känns väldigt roligt. Självklart är alla välkomna till vilken plats de så önskar i kommunen där bussen har stannat till, du kan alltså ta dig till Stehag även om du bor i Eslöv när bussen är där.

Andra aktiviteter är också på gång. Ermina nämner ridning, äventyrsbad, grillning, paintball och paddling.

- Det är väldigt roligt att vi varje sommar kan åka iväg med ungdomarna och göra lite extra, till exempel som att vi åker till Fulltofta och rider eller går till badet här i Eslöv.

Du kan också hålla koll via Gasverkets egen Facebook-sida. Ladda också gärna ner Gasverkets app GasverketiEslöv

- Det är jätteroligt att vi kan upprepa projektet Unga för Ungar även i år, säger Ermina Mujdzic, verksamhetschef för Mötesplats Gasverket i Eslöv.

- Det är jätteroligt att vi kan upprepa projektet Unga för Ungar även i år, säger Ermina Mujdzic, verksamhetschef för Mötesplats Gasverket i Eslöv.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler