Eslövs kommun logotyp

Tack från Gasverket för Fritid på stan

Mötesplats Gasverket har genomförd sin vecka Fritid på stan där de har erbjudit alla Eslövsbor massvis av aktiviteter på Stora torg. Och intresset har varit stort och mycket positivt. Klicka dig vidare och läs Gasverkets egna sammanfattning av veckan som gick med Fritid på stan. 

Fritid på stan genomfördes på Stora torg hela förra veckan. Här är en hälsning från Gasverkets personal efter den gångna veckan.

Fritid på stan genomfördes på Stora torg hela förra veckan. Här är en hälsning från Gasverkets personal efter den gångna veckan.

"Fritid på torget. En mötesplats mitt på torget där alla mellan 0-100 år är välkomna. En mötesplats utan krav eller förväntningar.

Mitt på det öppna torget i centrala Eslöv spelar det ingen roll om du är ung eller gammal. Det spelar ingen roll vem du är, vilken religion du tillhör eller vilka politiska åsikter du har. Din historia är viktig och du som individ är viktig.

Ett bord med åtta personer, en mamma med sin nyfödda bebis, två ungdomar som är nervösa inför skolavslutningen, en äldre dam som gärna skulle vilja börja utöva någon sport under sommaren då hennes vanliga aktivitet har uppehåll, en pappa med sin 5-årige son, och två tonåringar som kommer direkt från skolan. Alla sitter vid samma bord och alla är där för att göra varsitt armband. Ett till någon de uppskattar eller ett armband till sig själv.

Alla hjälps åt att hitta rätt bokstäver. Alla delar med sig och hjälps åt att knyta armbanden runt varandras handleder när de är färdig. Människor skrattar tillsammans och små pratar med varandra.

Människorna som sitter vid bordet har träffats för första gången i livet just idag. Alla med sin helt unika historia. Alla med olika drömmar men med samma mål. Att göra ett armband.

Vi har olika åsikter om saker i livet. Ibland tycker vi inte likadant men en sak har vi alla gemensamt. Vi mår bra när någon lyssnar och tar oss på allvar. Vi mår bra av att känna samhörighet och vi mår bra av att skratta.

Vi behöver ibland bara en penna och ett papper som underhållning. Ibland behöver vi bara kunna sätta oss ner och ta del av varandras historier. Att kunna spela rundpingis med en annan människa man precis träffat.

Vi behöver mötesplatser som erbjuder redskap där vi har möjlighet att bara finnas en stund. Vi behöver skratta. Vi behöver blandas mellan åldrarna. Unga människor behöver vuxna som berättar sina historier och vuxna behöver unga för att bli påminda om ungdomen och dess innehåll.

Pride flaggan vajar med stolthet då vi tror på alla människors lika värde. Spelar ingen roll om du ser dig själv som Han Hon eller Hen. Det spelar ingen roll vad du har för stil, sexuell läggning eller vad dina framtidsdrömmar är. Vi är olika och det är tur annars hade vi inte vetat vem som är vem.

Vi vill tacka alla som besökte oss på fritid på torget och som delat av sin historia, för alla kramar och alla härliga skratt.

Ett stort tack till Tjejjouren, Räddningstjänsten Syd, LSS-verksamheten, Ett rum & Kök, Stenssons hotell och många fler.

Trevlig sommar önskar vi på Gasverket!"

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler