Eslövs kommun logotyp

Personal bjöd brukare och anhöriga till kulturmiddag

En småruggig oktobervardag är det dukat långbord med finaste porslinet, levande ljus och fina servetter på Kärråkra Demenscenter i Eslöv. På ett avlastningsbord intill är upplagt irakiska dolmar, ryska piroger och spansk tortilla. Det är dags för en riktig kulturmiddag för brukare, anhöriga och personal.

Personalen på Kärråkra Demensboende bjöd sina brukare och deras anshöriga på kulturmiddag.

Personalen på Kärråkra Demensboende bjöd sina brukare och deras anshöriga på kulturmiddag.

- Personalen lagar alla mat denna dag till våra gäster, här har luktat väldigt gott av många olika kryddor hela förmiddagen, skrattar Susanne Larsson, demenshandledare boende 3 och 4 vid Kärråkra demenscenter och som också är en av Eslövs kommuns vård- och omsorgsambassadörer.

Roligt och värdefullt visa på mångfalden
Det är andra gången som personalen på Kärråkra Demenscenter bjuder sina brukare och dess anhöriga på kulturmiddag. Rätterna speglar mångfalden ibland personalen på boenden.

- Vi representerar flera länder i världen och det känns både roligt och värdefullt att kunna visa på detta genom att bjuda på våra favoriträtter från våra hemländer, menar Susanne Larsson som själv har spanskt påbrå.

Irakiska dolmar, ryska piroger och bosnisk borag
Eller vad sägs om irakiska dolmar, ryska piroger, bosnisk borag, spansk tortilla och filippinska nudlar? Tillsammans med en traditionellt svensk efterrätt bestående av äppel- och rabarberpaj med vaniljsås? Ett 30-tal gäster, brukare, anhöriga och personal, tog plats vid det fint dukade långbordet vid kulturmiddagen.

- Det är väldigt roligt att flera anhöriga också vill delta i dag. Nu räknar jag med att kulturmiddagen är en tradition, nästa år dukar vi alldeles säkert åter långbordet med rätter från världens alla hörn, konstaterar Susanne Larsson.

Och att göra det en helt vanlig oktoberonsdag känns lite extra bra.

- Hösten kan vara lite tråkig, och nästan helt utan avbrott som kan ge det där lilla extra. Därför känns det extra bra att vi gör detta just nu, konstaterar Susanne Larsson.

Huvudrätter från världens alla hörn dukades upp på kulturmiddagen. Och till efterrätt en traditionellt svensk äppelkaka.

Huvudrätter från världens alla hörn dukades upp på kulturmiddagen. Och till efterrätt en traditionell svensk äppelkaka.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler