Eslövs kommun logotyp

Ökat intresse för solkraft i Eslöv

Eslövsbornas intresse för solkraft har ökat kraftigt. Det visar en opinionsundersökning som Nepa har gjort.

Eslövsbornas intresse för solkraft ökar kraftigt.

Eslövsbornas intresse för solkraft ökar kraftigt.

Såväl i Skåne som i omvärlden växer solkraft som energislag. Enligt Solar Region Skåne ökade andelen solenergi i Skåne med 75 procent under 2016. I Eslöv ökade den installerade effekten med 145 procent. I Eslöv finns 58 solcellsanläggningar installerade.

Försäljningsmål uppnått redan i juli
Nu visar också undersökningen från Nepa att skåningarna föredrar solkraft framför andra energikällor, samt tycker den är renare än både vind och vatten.

Nepa tillfrågade i sin undersökning 1 065 personer i åldern 25-70 år. För Kraftringens del, som levererar el till hushållen i Eslöv, är det tydligt att efterfrågan på solkraft under 2017 ökade kraftigt hos Eslövsborna eftersom försäljningsmålet för året uppnåddes redan i juli.

– Vi ser att Eslövsborna efterfrågar allt mer solkraft. Det är inte konstigt eftersom en solcellsanläggning bidrar till produktionen av förnybar energi på ett konkret, långsiktigt och hållbart sätt, säger Mikael Dennbo produktområdesansvarig för solceller på Kraftringen. 

Nio av tio är positiva till solkraft
Undersökningen från Nepa konstaterar bland annat att nio av tio är positiva till solkraft, det omvända gäller inställningen till kolkraft, olja och kärnkraft. Dessutom uppger 12 procent att de har hushållsel som kommer ifrån solkraft. Detta medan 64 procent önskar att de hade solkraft.

Regeringen har ökat sin satsning på solinvesteringsstödet med 525 miljoner kronor år 2018. Under 2017 ökade regeringen stödet med 200 miljoner kronor för att bättre kunna hantera de köer som har byggts upp. Det innebär att en villaägare kan få upp till 30 procent av totalinstallationen i stöd för att installera en solcellsanläggning.

Kraftringen ägs av bland annat Eslöv
Enerigbolaget Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och runt 480 medarbetare. Bolaget erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster.

Läs mer på www.kraftringen.se

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler