Eslövs kommun logotyp

Kulturpriset till barnens förebild

Mamma Måd, eller Maud Cederlöw som hon egentligen heter, får årets kulturpris i Eslövs kommun. Årets hederspris går i år till Ingrid Jönsson som i drygt 60 år har arbetar för damhandbollen i Eslöv.

Mamma Måd, Maud Cederlöw, får ta emot Eslövs kommuns kulturpris. Foto: Lamemicke AB

Mamma Måd, Maud Cederlöw, får ta emot Eslövs kommuns kulturpris. Foto: Lamemicke AB

Det är kultur- och fritidsnämnden i Eslöv som beslutar om vilka som ska få ta emot de hedrande priserna som Eslövs kommun varje år delar ut. Nämnden valde vinnare ur högen av nominerade vid sitt sammanträde på onsdagen.

Priserna som delas ut är Årets Kulturpris, Årets Idrottspris, Årets Ungdomspris, Årets Ungdomsledarpris, Årets Idrottsstipendium, Årets Kulturstipendium, Årets Eldsjäl, Årets Jämställdhetspris och Årets Hederpris.

Samtliga priser delas ut vid den årliga prisgalan som hålls i februari.

Nedan kan du ta del av vem som tilldelas samtliga priser och motiveringen till varför:

Idrottspris: Frisksportklubben FK Tor
Föreningen FK Tor bedriver en bred idrotts- och friluftsverksamhet för barn och unga, som främjar idrottande och rörelse. Föreningens verksamhet skapar en social gemenskap för hela Stehag. Verksamheten genomsyras av att ha kul tillsammans, i samklang med medmänniskor och miljö.

Jämställdhetspris: Tjejjouren Eslöv
Tjejjouren arbetar med att hjälpa utsatta flickor och kvinnor genom sitt dagliga stödjande arbete. Genom telefon, chat och personliga möten med flera hundra personer årligen, blir Tjejjouren ett forum som kan vara en avgörande hjälp för att kunna gå vidare i livet, trots övergrepp och trakasserier.

Ungdomsledarpriset: Martin Nihlén (Eslövs IK)
Martin är en drivande kraft i att utveckla handbollsverksamheten för flickor. Martin har med sitt ledarskap fokuserat på att alla får utvecklas i sin egen takt, vilket har lett till att fler flickor har börjat spela och stannat kvar i klubben. Han arbetar även med “Handboll för alla”, där inkludering av flyktingbarn är en del i projektet.

Idrottsstipendium: Truls Möregårdh
Truls är en hårt tränande bordtennisspelare och en klar framtidstalang inom sporten. Trots att han bara är 15 år spelar han med herrlaget Eslövs AI i högsta ligan och har även erfarenheter från spel i Champions League. Truls gjorde en helt fantastisk prestation och tog silver i junior-VM 2017.

Kulturstipendium: Elin Brandin
Elin är en ung serietecknare med drömmar om att arbeta inom animerad film. Hennes planer är att studera animationskurser vid universitet i Irland. Hennes skapande grundar sig i historieberättandet och viljan att förmedla känslor genom karaktärer.

Kulturpris: Maud Cederlöw - Mamma Måd
Mamma Måd är en färgglad och proffsig musikalisk artist som tar barnen på allvar. Hennes texter ligger nära barnet och öppnar upp för viktiga samtal. Hon är en bra förebild som förmedlar goda värderingar om barns och vuxnas lika värde.

Årets eldsjäl: Kristina Warming
Kristina är en sann eldsjäl som brinner för det hon gör. Hon förenar människor i kampen för ett samhälle där vi värnar om varandra. Det krävs mod och engagemang för att skapa mötesplatser för människor.

Årets eldsjäl: Liban Abdi Karam
Liban har under flera år arbetat med ensamkommande flyktingbarn i Eslövs kommun. Hans aldrig sinande engagemang tagit ungdomar från gatan och genom aktiviteter skapat en mötesplats som ger samanhang och gemenskap.

Ungdomspris: Johan Hatje
Johan är en engagerad och nyfiken ung person som brinner för det lokala, sociala och kulturella livet. Sedan ett par år tillbaka är han en drivande kraft i den årliga Stehagsdagen, där professionella kulturakter möter lokala föreningar.

Hederspris: Ingrid Jönsson (Eslövs IK/Team Eslöv)
Ingrid var med för drygt 60 år sedan och startade det första damlaget i handboll i Eslöv. Med ursprung i korpen blev laget snart ett av landets bästa med lag som Lugi IFK och Malmö som konkurrenter. Ingrid har sedan starten gjort ovärderliga insatser för damhandbollen i Eslöv.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler