Eslövs kommun logotyp

GeBortTillSport-dagen i Eslöv

Den 10 september arrangerar TV4 GeBortTillSport-dagen på ett 50-tal orter runt om i landet – en nationell insamling av sportutrustning i samarbete med Fritidsbanken. I Eslöv sker insamlingen i Badhusparken och i Fritidsbankens lokal vid Stora torg.

Ge bort till sport

 

I Eslöv anordnas insamling och aktiviteter mellan 10.00-16.00 i Badhusparken. Här kan den som vill komma och skänka sport- och fritidsutrustning som inte längre används. Det kommer även hållas ett antal prova-på aktiviteter, bland annat boule, discgolf, badminton och basket. Även Fritidsbankens lokal på Stora torg kommer hålla öppet och ta emot utrustning under insamlingen. Mer information om den nationella insamlingen finns på www.tv4.se/geborttillsport och www.fritidsbanken.se

Nationell insamling för sport på lika villkor

2015 initierade Ida Björnstad GeBortTillSport tillsammans med TV4. Då samlades 9,5 ton sportutrustning in i fem städer och skänktes till behövande barn och unga. Nu görs samma satsning igen, med den stora skillnaden att Fritidsbanken är mottagare och att insamlingen sker på 57 platser – från Jokkmokk i norr till Trelleborg i söder.

Initiativtagaren Ida Björnstad är glad över att återigen kunna möjliggöra allas rätt till idrott.

– Jag är jätteglad att vi tillsammans med Fritidsbanken kan bidra till ett mer hållbart och inkluderande samhälle. Folkhälsa och idrott är otroligt viktiga funktioner i samhället som GeBortTillSport och Fritidsbanken hjälper till att värna om på ett fint sätt, säger Ida Björnstad.

Från Fritidsbankens sida är man naturligtvis glada över att få vara en del av GeBortTillSport.

– För oss på Fritidsbanken innebär samarbetet med TV4 och GeBortTillSport en stor möjlighet. Det ger oss utrustning som vi sedan kan låna ut gratis och uppmärksammar även fördelarna med lån och återbruk som en väg till en mer aktiv fritid. De flesta har sport- och fritidsprylar hemma som aldrig används. Med GeBortTillSport kan den komma till användning igen istället för att ligga hemma och samla damm, säger David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken.

Den 10 september sänder TV4 live under förmiddagen från en av insamlingsplatserna, Hagaparken i Stockholm, samt från Fritidsbankens lokaler i Kronoparken i Karlstad.

Om Fritidsbanken

Fritidsbanken är en ideell organisation som samlar in sport- och fritidsutrustning och lånar ut den gratis i 14 dagar. Den första Fritidsbanken startade 2013 i Deje i Värmland och finns idag på ett 40-tal orter över hela landet. 10 september invigs fyra nya Fritidsbanker och två byter namn från Sportoteket till Fritidsbanken.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler