Eslövs kommun logotyp

Flyingeskolan är i semifinal i  Guldkon

I konkurrens med skolor i bland annat Uppsala, Örebro, Burträsk och Bollebygd har Flyingeskolan i Flyinge nått semifinalen i tävlinge Guldkon i kategorin årets Bästa matglädjeskola. Finalen i Arla Guldko avgörs i maj nästa år.

Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som det också kallas, är ett initiativ av mejeribolaget Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har genomförts sedan år 2000 syftet är att sporra och visa uppskattning för ambitiösa kök och verksamheter. Och framför allt inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel.

Tävlar i tre olika kategorier

Tävlingen går till så att tävlingsbidrag skickas in till tre olika tävlingskategorier. En jury tar sen vid för att utse semifinalister, det är där  Flyingeskolan just nu befinner sig tillsammans med nio andra skolor. 

Tre finalister tas så ut i varje kategori som får till slut får tävla i Guldko-finalen i maj. De tre kategorier som det tävlas i är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola och Bästa Seniormatglädje.

Mycket hög kvalitet i årets tävling
Flyingeskolan tävlar i Bästa matglädjeskola och här är uttrycker Viveca Kärrström, ansvarig för Bästa matglädjeskola, glädje över den matglädje som finns på skoolorna i landet.

– Från Burträsk till Eslöv är semifinalisterna spridda i år och det finns exempel på fantastisk kreativitet. Jag har arbetat med Guldkon i många år men i år är verkligen kvalitén på bidragen rekordhög, menar Viveca Kärrström.

Flyingeskolan tävlar mot Slottskolan i Vingåker, Nyhemsskolan i Katrineholm, Runstensskolan, i Haninge, Skolhagenskolan i Täby Kyrkby, Virginska gymnasiet i Örebro, Nannaskolan i Uppsala, Björnåkersskolan i Burträsk, Mariebergsskolan i Karlstad och Töllsjöskolan i Bollebygd.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler