Eslövs kommun logotyp

Få företagare vill flytta från Eslöv

Eslövs kommun är en av de kommuner i Skåne där minst andel företagare har funderingar på att flytta från Eslöv till en annan kommun.

– Glädjande placerade vi oss på topp fem bland de kommuner med lägst andel företag som har övervägt detta, tolv procent mot 20 procent i Skåne som helhet, konstaterar Lars Persson, näringslivschef i Eslövs kommun.

Det är Svenskt Näringsliv som har ställt frågor till företagare kring det lokala företagsklimatet i Sverige och undersökningen visar att var femte företagare i Skåne har övervägt att flytta till en kommun med bättre villkor.

– Skillnaden mellan de skånska kommunerna är stor. Lägst andel som funderat på att flytta finns i Staffanstorp där bara en av tio företag har tänkt tanken att byta kommun. Högst är det i Simrishamn där hela 41 procent av företagen funderat på att flytta. Undersökningen visar att goda förutsättningar för företagande är viktigt, inte bara för att locka till sig företag utan också för att hålla dem kvar, menar Svenskt Näringsliv i sin analys av frågeställningen.

Eslöv har alltså i förhållandevis låg andel företagare som funderar på att flytta sin verksamhet från kommunen till förmån från en annan. Det är bara tolv procent som har gjort eller gör det, snittet i Skåne är 20 procent. Förutom Staffanstorp är det bara Höganäs, Vellinge och Ystad som har bättre andel än Eslöv, elva procent.

Frågan kring företagarnas funderingar kring en flytt har ställts separat av Svenskt Näringsliv. Den 26 september släpper Svenskt Näringsliv årets ranking av det lokala företagsklimatet. Då får vi reda på hur Skånes kommuner presterar jämfört med varandra och jämfört Sveriges övriga kommuner. Undersökningen baserar sig på svar från 3 486 företagare i Skåne, och 31 400 totalt i Sverige.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler