Eslövs kommun logotyp

Eslöv nominerad till Årets Kulturkommun 2018!

Eslövs kommun är en av 14 kommuner som är nominerade till att bli Årets Kulturkommun 2018. Det är fackförbundet Vision som utser vinnaren, och i december sker prisutdelning i Växjö.

För att kunna bli Årets Kulturkommun krävs bland annat att kommunen möjliggör för både anställda och kommuninvånare att vara delaktiga i kulturverksamheten, stödjer kulturell mångfald och har en långsiktig kulturpolitik. Det är 28:e året i rad som Vision utser en Kulturkommun.

– Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta för nomineringen, Detta är både ett kvitto på att vi gör något bra, och en rejäl motivation för arbetet framöver, säger Kultur och Fritids förvaltningschef Stefan Persson.

– Något vi jobbar aktivt med är att få våra invånare delaktiga i kulturen, speciellt barn och unga som är en grupp som är särskilt prioriterade, menar Stefan Persson.

I Eslövs kommun finns det efter politiskt beslut en kulturgaranti för att säkerställa att alla barn och ungdomar i åldrarna 3-16 år, kostnadsfritt erbjuds en kulturupplevelse per år under skoltid. Kultur och skola möts i detta samarbete för att ge barnen deras kulturella rättigheter.

Eslövs kommun har även under flera år arbetat fram ett Kulturpolitiskt program som under våren 2017 antogs av kommunfullmäktige. Det Kulturpolitiska programmets syfte är att stärka kulturens roll i samhället, för förverkliga kommunens vision att bli Skånes bästa kommun att bo och verka i och att vara en spännande kommun där människor möts, trivs och utvecklas.   

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler