Eslövs kommun logotyp

Eslöv klättrar 25 placeringar i företagsranking 

Med ett bra företagsklimat blir det enklare att starta, driva och utveckla framgångsrika företag. Varje år genomför Svenskt Näringsliv en stor enkätundersökning av kommunernas företagsklimat och i år har Eslöv klättrat hela 25 steg i rankingen.

Carola Netterlid, Svenskt Näringsliv, med Lars Persson, näringslivschef i Eslöv, och Kosovar Gashi, näringslivsstrateg i Eslöv.

Carola Netterlid, Svenskt Näringsliv, med Lars Persson, näringslivschef i Eslövs kommun, och Kosovar Gashi, näringslivsstrateg i Eslöv kommun, i samband med att Svenskt Näringslivs företagsranking presenterades i Eslöv på tisdagen.

– Ett stort tack till alla företagare som har visat engagemang och delat med sig av sina åsikter för att stärka företagsklimatet i kommunen.Nästa år siktar vi ännu högre och vi hoppas att du vill vara med på resan för att kunna bli nästa års rankingraket, menar Lars Persson, näringslivschef i Eslöv.

Från plats 162 till plats 137
! år ökar alltså Eslövs kommun hela 25 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Ett positivt och stärkande resultat som skapar bra förutsättningar för det fortsatta arbetet framåt kring att bli det självklara valet för företagsetableringar i regionen, menar Lars Persson.

Carola Netterlid från Svenskt Näringsliv i Skåne hade tagit sig till Eslöv på tisdagen för att presentera företagsrankingen, och säsrkilt då den delen som rör företagsklimatet i Eslöv.

– Det är väldigt roligt att Eslöv gör en sådan bra klättring i år. Bakom resultatet ligger ett medvetet arbete med bland annat kortare handläggningstider och ökad service. Och på det sättet ni arbetar kommer resultatet att bli ännu bättre framöver, säger Carola Netterlid.

Hög tillgänglighet en framgångsfaktor
De kommuner i landet som ligger allra bäst till i företagsrankingen är Solna, Sollentuna och Nacka och gemensamt för dessa,menar Carola Netterlid, är en hög tillgänglighet.

- Det är väldigt tydligt att en hög tillgänglighet i kommunen för företagarna är viktig. Korta beslutsvägar, en väg in till kommunen och många företagsbesök är några saker man arbetar mycket med i de bästa kommunerna.

De tre kommunerna i Skåne som ligger bäst till är Kävlinge, Höganäs och Staffanstorp som har plats 6, 7 och 8 i rankingen.

Syftet att visa var det är bäst
Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag.

Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2017 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2017 och ytterligare en tredjedel på statistik från Statistiska Centralbyrån och UC, ett affärs- och kreditinformationsföretag.

Du kan läsa mer om årets ranking på www.foretagsklimat.se och få reda på vilka faktorer som ligger till grund för resultatet. 

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler