Eslövs kommun logotyp

Beslut om att stänga Slottsparkens förskola

Förvaltningen Barn och Utbildning har idag beslutat att av försiktighetsskäl stänga Slottsparkens förskola i Väggarp/Örtofta från och med måndagen den 16 oktober.

– Våra medarbetare har tidigare klagat på klåda i ögonen, torra slemhinnor och hosta. Trots att fastighetsägaren åtgärdade ventilationen i våras har problemen fortsatt, säger Kerstin Melén-Gyllensten, förvaltningschef.

Barn och Utbildning har därför låtit göra en luftmätning i Slottsparkens förskola. Resultatet har kommit och provet visar på en högre halt än förväntat av två ämnen. Svaret från Folkhälsomyndigheten om hur värdena ska tolkas kom idag fredagen den 13 oktober

– För vuxna är värdena inte alarmerande höga. Men Folkhälsomyndigheten anser att värdena är så höga att de måste utvärderas. Vi grundar då vårt beslut att stänga förskolan på miljöbalkens så kallade försiktighetsprincip. Denna talar om att verksamhetsutövaren ska vidta de nödvändiga försiktighetsmått som behövs för att hindra eller motverka skada på människors hälsa, berättar Kerstin Melén-Gyllensten.

Verksamheten på Slottsparkens förskola kommer från och med nästa vecka att bedrivas på Ekebackens förskola och i Trollets förskolas lokaler. Båda är belägna i Trollsjöområdet inne i Eslöv och har möjlighet att ta emot fler barn året ut.

– Planering pågår för fullt för att flytten ska ske så smidigt som möjligt. Vi är medvetna om att allt inte kommer att löpa på som förväntat, men vi kommer verkligen att göra allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt för Slottsparkens barn och föräldrar. Vi kommer att ha en fortsatt tät dialog med föräldrarna och meddela samtliga så fort vi får nya besked om hur vi kommer tillrätta med miljön på Slottsparkens förskola, säger Kerstin
Melén-Gyllensten.

 

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler