Eslövs kommun logotyp

Vinnarna i tävlingen Pendla med cykel+buss utsedda

Nu är vinnarna av årets Pendla med cykel+buss-tävling både utsedda och försedda med priser, en elcykel och ett Jojo-kort. För att vinna behövde de tävlande skriva en motivering om hur de skulle välja bort bilen om de vann.

Vinnare av elcykeln är Maria Hedberg, som bor i Väggarp och jobbar i Kävlinge på kommunen. Juryn föll för hennes motivering "Kallstart x fem var morgon blir ett minne blott, när jag dragit cykelvinstlott! Turen till affären, spelar ingen roll att det blåser på tvären! När lårens muskler säger NEJ, kommer elcykeln säga VI HJÄLPER DEJ! Miljö, kropp och själ blir vinnare var dag, om cykels ägare blir jag!

Maria Hedberg med sin vinstcykel. (foto: Lisa Lindblad)

Vinnare av periodkortet är Mia Duvenett som bor i Eslöv och arbetar på en skola i Löddeköpinge, hennes bidrag till tävlingen löd: "Jag kommer att välja bort bilen alla dagar i veckan och njuta av den skånska landsbygden. Skåne är ett vackert landskap som en person lätt missar när en kör bil och kör på motorvägen. Jag bor i Eslöv och åker bil till Löddeköpinge varje dag. På helgerna tar jag mig ofta in till Malmö och Lund. Genom att börja pendla mer så kan jag även föregå med gott exempel till mina elever som jag träffar dagligen. Miljötänk blir till miljöhandlingar istället!"

Mia Duvenett, vinnare av ett periodkort för kollektivtrafik. (foto: Lisa Lindblad)

Kampanjen Pendla med cykel, som 2016 görs för tredje året, är ett samarbete mellan tio kommuner i Skåne och Region Skåne. Syftet är att fler ska upptäcka möjligheten att cykla eller åka kollektivt längre sträckor, vilket för många kan betyda hela vägen eller en del av vägen till och från arbetet.

Här kan du läsa mer om projektet.


Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler