Eslövs kommun logotyp

Utmärkelser för företagare vid galakväll

Byggföretaget Otto Nilssons Byggnads AB utsågs till Årets företag i Eslöv på torsdagen i Medborgarhuset i Eslöv. Årets vinnare i tävlingen "Vinn ett aktiebolag" blev Lena Nilsson som vill satsa på sitt företag LeMaCare AB i Eslöv.

Den första av de numera traditionella näringslivsdagarna i Eslöv genomfördes under torsdagen i Medborgarhuset. Dagen torsdag blev som vanligt en hektiskt dag för företagarna med företagsutställning, näringslivsseminarium och paneldebatt. Årets tema var: ”Made by Eslöv” – framtidens företag och företagande!.

Kvällen ägnade företagarna och en rad andra gäster åt galakväll med underhållning och framförallt utdelning av flera utmärkelser och priser, bland annat Årets företag och en vinnare i tävlingen "Vinn ett aktiebolag".

Det blev alltså Otto Nilssons Byggnads AB som utsågs till Årets företag 2016 i Eslöv. Priset delades ut av Företagarnas ordförande Alve Nilsson under näringslivsdagens galakväll. 

Motiveringen till att ge just Otto Nilssons Byggnads AB priset var att företaget på kort tid har ökat antalet anställda från tio till 60, vilket såklart betyder flera nya arbetstillfällen i Eslöv.

Fem var finalisterna i tävlingen "Vinn ett aktiebolag" och de fick alla en chans att presentera sina affärsidéer vid både eftermiddagens näringslivsprogram och vid galamiddagen.

Ibland de fem finalisterna blev det Lena Nilsson som vann expertjuryns tyckande och som nu får chansen att starta ett aktiebolag i LeMaCare AB. Lena Nilssons affärsidé för sitt företag bygger på att marknaden har länge efterfrågat ett effektivare, smidigare och flexiblare sätt att genomföra besiktning av patientliftar. Med en patentskyddad produkt som är unik i sitt slag, och med ett internationellt patent, ligger världsmarknaden öppen för LeMaCare. Med en åldrande europeisk befolkning kommer behovet av patientliftar att växa och så även behovet av besiktningar. 

Juryns motivering tillatt utse  Lena Nilsson och LeMaCareAB löd:

"Vinnande bidrag ger en lösning utifrån ett tydligt behov. Produkten är unik och påvisar innovationshöjd samt har stor potential att kunna skalas upp globalt."

Vid galakvällen delade också Herbert Felix-institutet ut sitt pris som har tillkommit genom förre landshövdingen, Göran Tunhammar. Dr P Håkanssons stiftelse passade också på att dela ut sina stora priser till forskare om totalt 3,1 miljoner kronor. Prisutdelare var Stephan Müchler, ordförande Dr P Håkanssons stiftelse.

Eslövs näringslivschef Lars Persson och Nyföretagarcentrums Helen Lilja med "Vinn ett aktiebolag". Foto: Håkan Sandbring

Eslövs näringslivschef Lars Persson och Nyföretagarcentrums Helen Lilja, som även var en av fem i expertjuryn, med priset för "Vinn ett aktiebolag". Vinnaren Lena Nilsson på LeMaCare deltog inte vid galamiddagen då priset delades ut. Foto: Håkan Sandbring

Patrik Wibelius från Otto Nilssons Byggnads AB som blev Årets Företagare 2016. Foto: Håkan Sandbring

Patrik Wibelius från Otto Nilssons Byggnads AB som blev Årets Företagare 2016. Foto: Håkan Sandbring

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler