Eslövs kommun logotyp

Tvätta bilen miljöklokt — välj biltvätten!

Att tvätta bilen direkt på gatan innebär att orenat vatten går rakt ut i vår natur. Utnyttja istället de  särskilda biltvättar som numera finns på de flesta orter i landet.
Smutsen på våra bilar innehåller bland annat oljerester och tungmetaller, som följer med i tvättvattnet när bilen tvättas. Om du tvättar bilen hemma på garageuppfarten eller gatan, sköljs det orenade vattnet ner i dagvattenbrunnen och rinner vidare ut i våra sjöar och hav. Det vill säga, det åker helt orenat ut i vår natur.

Om du istället tvättar bilen på biltvätt eller tvätthall (gärna miljömärkta), så renas vattnet i biltvättens reningsverk och leds vidare till närmsta avloppsreningsverk.

Så, om du vill göra miljön en tjänst, tvätta bilen på biltvätt eller tvätthall och gärna med miljömärkta rengöringsmedel. De tvättar lika rent men är mycket skonsammare för miljön. Titta efter Svanen- eller Bra Miljövalmärkta produkter.

Om du inte har tillgång till en biltvätt är det mindre dåligt för miljön att tvätta bilen på gräs eller grus. Då filtreras vattnet grovt innan det når grundvattnet.

Stora biltvättarhelgen den 23-24 april
Helgen den 23 och 24 april arrangerades Stora biltvättarhelgen i hela landet. Det var tredje året i rad som en helg i april utses för att uppmuntra oss till att tvätta bilen miljöklokt. Bakom idén står branschorganisationen Svenskt Vatten.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler