Eslövs kommun logotyp

Tommy har jobbat här i 50 år

Eslövs kommun vill uppmärksamma en av våra lojala och trogna medarbetare, Tommy Lindvall. Tommy har nämligen gjort något så ovanligt som att ha jobbat här, på Eslövs kommun i 50 år! Ja, det är rätt, 50 år,
Om vi ska vara riktigt noggranna, så började Tommy faktiskt redan 1965, men då fick han gå igen, för pengarna räckte inte. Men 1966 var han välkommen tillbaka som "pinnapåg". Och sen dess har han varit här. Tommy ville ha ett yrke där man fick rita och på den tiden gjorde man faktiskt det inom mätavdelningen. Då var det också ett yrke som krävde minst 3 man/lag. Det var ett omfattande jobb att mäta ut, man skulle slå räta vinklar eller stå och "hålla nollan", en som antecknade och en som stod vid mätinstrumentet. Sen gjordes det noggranna skisser, vilket gjorde att allting tog ju längre tid än idag.

Tommy berättar att mäta vägkors var värst på grund av trafiken. Därför fick man gå ut och börja mäta kl 4-4.30 på morgonen, för att det inte skulle vara någon trafik. Nu för tiden behöver man vare sig stänga av vägar eller oroa sig för trafiken när man mäter. Instrumenten mäter ändå. Digitaliseringen har också medfört att arbetet numera kräver högst 2 personer.

I dessa tider, när allt går snabbare och snabbare, kan man ju undra vad som gör att någon stannar i 50 år på samma arbetesplats.
- Jag har blivit kvar för att jag har trivts på jobbet, det har varit bra kolleger och en bra laganda. Jobbet fordrar att man jobbar tillsammans för att det ska bli något, säger Tommy på frågan om varför han har blivit kvar här så länge.

Foto: Anna Nimander Pflanzl

Även om Tommy under hela sitt arbetsliv bott i Hörby, så har han genom jobbet sett hur Eslövs kommun har förändrats. 1966, när Tommy började på Eslövs kommun, invigdes Eslövs nya polishus på Föreningstorget och Bildjournalen skrev om Eslöv och caféet som inte släppte in långhåriga män, såvida de inte handlade för mer än 2 kronor, då gick det an.

- Framför allt har det ju växt enormt. Det är många meter gränsrör jag har satt ner! I nya områden märker vi ut gränserna och stakar sedan husen, fortsätter Tommy. Redan första dagen på arbetet var jag  med och satte ut hus. Det var inte så mycket man skulle presenteras för, utan man gick in i jobbet direkt.

Då var det också mest villor och hus som mättes. Men efter digitaliseringen så är det mycket mer som mäts in. Till och med parkbänkar mäts in på kartorna. Ett underlag som underlättar för till exempel skötseln och driften av kommunen.

Tommy tycker att han kan rekommendera unga till att bli mättekniker.
- Ett tag var det mest samma folk på de här tjänsterna , säger Tommy, som tycker sig märka en ganska stor förändring nu och att det kommer fler yngre in.

Av: Anna Nimander Pflanzl

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler