Eslövs kommun logotyp

Snart stängs Smålandsvägen av

Marieholmsbanan, som löper mellan Eslöv och Teckomatorp, kommer att vara helt avstängd för trafik under större delen av 2016. Mot slutet av året kommer det börja gå Pågatåg längs sträckan, med resandeutbyte i Marieholm, som får en ny perrong.
För att öka säkerheten på banan kommer Trafikverket att stänga ett tiotal oskyddade järnvägsövergångar och istället bygga ersättningsvägar. Man kommer också bygga tre tunnlar. En ersätter gångfållan i Marieholm och en ersätter Norregatan i Eslöv, som kommer att stängas för biltrafik.

Smålandsvägen stängs i vecka 10
Smålandsvägen i Eslöv kommer även den att gå under järnvägen, och arbetet med det inleds i vecka 10 med att man stänger av vägen för trafik. När Smålandsvägen är stängd kommer Norregatan att vara det närmsta stället att passera järnvägen.   

— Arbetet med Marieholmsbanan kommer att säkra dess kapacitet som omledningsbana, vilket i sin tur kommer att leda till minskade förseningar i trafiken. Men, det som säkert gläder de flesta allra mest, är nog ändå att man från och med i december i år kommer att kunna resa med Pågatåg på sträckan, säger projektledare Maciej Zakrzewski.

Gå inte i spåret!
När en järnväg stängs av under lång tid kan man tro att det är säkert att vistas runt spåren. Men, det är fortfarande förbjudet, eftersom det är en farlig plats att vara på. På spåret kör arbetsfordon som inte följer någon tidtabell och det är fortfarande ström i kontaktledningarna som löper längs järnvägen.

Det finns mycket information om Marieholmsbanan på Trafikverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler