Eslövs kommun logotyp

Seminarium om att skapa tillväxt

Under tisdagen besöktes Eslövs kommun av Abdirashid Ahmed och Mihalio Temali från USA som talade om sitt arbete med att ge stöd och utbildning åt minoritetsföretagare och hur kontakten mellan myndigheter och invandrare- och minoritetsgrupper förbättrats. En arbetsmodell som bidragit till större tillväxt och sysselsättning.
– Mycket intressant, jag är väldigt glad över att de ha kunnat besöka oss och berätta om sina erfarenheter, säger Annie Niubó, mångfaldsstrateg i Eslövs kommun och chef för Herbert Felixinstitutet i Eslöv.

Flagga för USA och Sverige
Med anledning av besöket flaggades det utanför stadshuset i Eslöv med en amerikansk och fyra svenska flaggor. Seminariet arrangerades av Eslövs kommun i samarbete med Somali Information and Business Centre, Herbert Felixinstitutet, U.S. Embassy in Sweden och Familjen Kamprads stiftelse och genomfördes i Eslövs stadshus.

Öppna möjligheter där människor lever
Mihalio Temali är grundare och ledare av Neighborhood Development Center (NDC). Omkring 500 företagare som utbildats av NDC är verksamma i delstaten Minnesota där Mihalio Temali är verksam. Abdirashid Ahmed är anställd vid Minneapolis stads avdelning för "Neighborhood and Community Relations" för att hantera relationerna mellan staden och invandrargrupper från Östafrika.

– Det gäller att öppna möjligheter i de områden där människor lever, att visa på de möjligheter företagande ger. Dessa företagare är mycket synliga och skickar ett tydligt budskap till sin egen befolkningsgrupp och till befolkningen i allmänhet. Vi kan göra detta, vi delar med oss av vår kultur, våra matvanor med mera. Vi betalar skatt och hyra och anställer människor. Det är magiskt. Det måste ske i stor skala, konstaterar Mihalio Temali, grundare och ledare av Neighborhood Development Center (NDC), i ett uttalande.

Bild på seminariehållare i Social Entrepreneurship

Från vänster Mihalio Temali, grundare och ledare av Neighborhood Development Center, Benny Carlsson från Lunds Universitet, Rebecca Lillian från Open Skåne, Abdirashid Ahmed anställd vid Minneapolis stad, Annie Niubó, mångfaldsstrateg Eslövs kommun, Asad Ibrahim Diriye och Amina Jama från Somali Information and Business Centre. Foto:Eslövs kommun/Carin Svensson Krüger

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler