Eslövs kommun logotyp

Se fram emot Sommar i Eslöv!

Från 35 till 72 och till nu drygt 100. Den första siffran anger antalet evenemang som arrangerades i Eslöv sommaren 2014, den andra vid förra årets sommarsatsning Sommar i Eslöv, och den sista är den fantastiska siffra som gäller för årets satsning av Sommar i Eslöv.

– Förra året trodde vi nästan att vi tog till maximalt med 72 arrangemang. Så att nu stå här inför årets satsning med över 100 är helt fantastiskt. Det känns väldigt, väldigt bra, menar Stefan Persson, förvaltningschef vid kultur- och fritidsförvaltningen i Eslöv.

Ja, ta chansen till en riktigt händelserik evenemangssommar även i år i hela Eslöv. Det är Eslövs kommun som tillsammans med ett många av kommunens föreningar serverar drygt 100 sommarevenemang för både stora som små, gammal som ung.

– Genom Sommar i Eslöv förra året satsade vi egentligen för första gången stort på att förlägga evenemang även i byarna. Den ambitionen har varit lika stor i år och här har de lokala föreningarna verkligen stöttat med sina möjligheter och kunskaper, menar Helena Schönström, kommunikatör id kultur- och fritidsförvaltningen. 

Det mesta helt utan kostnad
Förra året var 82 procent av samtliga evenemang under sommarsatsningen gratis. I år går det att delta i 94 procent av evenemangen helt utan kostnad.

– Den delen är mycket viktig, att alla oavsett ekonomiska resurser ska kunna delta, förklarar Stefan Persson, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Eslöv.

Bekanta evenemang vid årets Sommar i Eslöv är allt från Trollsjökvällar, Trollsjökvällar för barn, utomhusbio, slottkonsert i Ellinge, sommardans, skulpturvandringar, slottguidningar och Föreningen blues i Eslöv som underhåller med sväng av gospel, soul och blues i byarna.

En rad nyheter hela sommaren
Men några nyheter finns också, såsom Kreativ verkstad för barn, Hallonfestival i Stehag, Betongcup och Familjeflygdagen vid Eslövs flygfält är tillbaka efter ett års uppehåll. En lång rad spännande och intressanta underhållare kommer också till kommunen, såsom ståupparna Göran Ebenhart, Ann Westin och Özz Nüjen, skådespelarna Petra Brylander och Cecilia Lindqvist, berättaren Jacques Schultze och trubaduren Linda Lundqvist.

Första arrangemanget inom satsningen Sommar i Eslöv hålls redan onsdag den 1 juni. Då står Djungelbandet redo i parken i Harlösa. Ståupparna Özz Nüjen och Ann Westin avslutar sommaren tillsammans i Medborgarhusets A-sal söndag den 28 augusti.

Varmt välkomna!

OBSERVERA! Samtliga hushåll i Eslöv ska ha fått Eslövs kommun Sommar i Eslöv-kalendern direkt hem i brevlådan. SPARA DEN och du har lätt att hitta tidpunkter och platser för sommarens alla roliga och engagerande evenemang. Har du missat den i posten så finns den att hämta på bland annat biblioteken och i stadshusets foajé. Du kan såklart också bläddra i den här på hemsidan. Du hittar kalendern när du klickar här.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler