Eslövs kommun logotyp

Regnbågsflaggan hissas vid stadshuset

På tisdag den 17 maj, den internationella dagen mot homo- och transfobi, hissas för första gången regnbågsflaggan utanför Eslövs stadshus och på Stora torg i Eslöv. Flaggan ska i fortsättningen hissas två gånger om året för att belysa Eslövs kommuns aktiva mångfaldsarbete och synen om allas lika värde.
Det är ett medborgarförslag till Eslövs kommun som står bakom beslutet om att Eslövs kommun vid sina flaggstänger regelbundet ska flagga med regnbågsflaggan, också kallad Prideflaggan. Beslutet om att anta medborgarförslaget togs i kommunstyrelsen i Eslöv.

Likt andra offentliga verksamheter
I medborgarförslaget förklarade förslagshållaren att Eslövs kommun, likt andra offentliga verksamheter runt om landet, med jämna mellanrum borde flagga med regnbågsflaggor utanför Eslövs Stadshus och gärna på andra ställen i kommunen.

— Det är ett sätt att visa att Eslöv bedriver ett aktivt mångfaldsarbete i kommunen. Att vi står upp för allas lika värde, och att vi hyllar rätten att alla får älska vem man vill.

Viktig markering för mångfald
Regnbågsflaggan är en symbol i HBTQ-rörelsen. Den står för stolthet och mångfald hos homosexuella, bisexuella och transpersoner.— Det är ett sätt att visa att Eslöv bedriver ett aktivt mångfaldsarbete i kommunen. Att vi står upp för allas lika värde, och att vi hyllar rätten att alla får älska vem man vill.

Beslutet i kommunstyrelsen innebär att regnbågsflaggan kommer att hissas två gånger om året utanför stadshuset och Stora Torg. Den första gången, nu på tisdag den 17 maj, som alltså är den internationella dagen mot homo- och transfobi. Den andra gången på året blir medan Malmö Pride genomförs, den 5-11 augusti.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler