Eslövs kommun logotyp

Polisen tar plats i stadshuset

Polisen i Eslöv kommer att finnas representerad i Eslövs stadshus varje onsdag med start den 13 april. Syftet är att öka tillgängligheten till Eslövs kommuns medborgare och polisman Mats Odestål tror själv att han är den förste polisman som delvis ha sin arbetsplats i ett stadshus.
– Vi ser detta som en möjlighet att öka tillgängligheten och därmed också öppna upp för dialog med medborgarna på ett helt annat sätt än vad vi kanske hittills har gjort. Jag hoppas detta kan öka det lokala engagemanget i dessa frågor, det är angeläget för oss alla, konstaterar Mats Odestål, kommunpolis i Eslöv.

Positivt med ökat samarbete
Kommunpolis Mats Odestål, kommer att sitta i stadshuset mellan klockan 10.00 och 14.00 varje onsdag. För att få träffa Mats Odestål behöver du anmäla ditt intresse i Medborgarcentrum, som är Eslövs kommuns reception i stadshuset.

– Vi är väldigt positiva till att få polisen till stadshuset. Precis som Mats ser vi detta som ett sätt för både dem och kommunen att öka tillgängligheten och därmed också dialogen med våra medborgare, menar Ali Abdel-Nabi, verksamhetsutvecklare i Eslövs kommun.

Frågor om trygghet och säkerhet
Polisen i stadshuset kommer att kunna stötta i en rad olika frågor.

– Av Mats kommer medborgarna att kunna får hjälp med sådant som polisiära frågeställningar när det gäller till exempel trafiksituationen, diskutera trygghet och säkerhet och lämna tips, berättar Ali Abdel-Nabi.

Anmälningar precis som tidigare
Vad Mats Odestål däremot inte kommer att kunna göra är att kunna ta emot anmälningar om brott eller ta emot hittegods.

– Detta måste precis som tidigare gå via ett telefonsamtal till polisen eller via ett personligt besök vid någon av polisstationerna, till exempel den här i Eslöv. Idag går det också att göra anmälningar kring till exempel stöld på polisens webbplats, konstaterar Mats Odestål.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler